TEAKDEKK: Innsender fikk proffensjonell hjelp til sjekk av bruktbåten, allikevel måtte dekket skiftes kort tid etter overtagelse. (ILLUSTRASJONSFOTO).

Må bytte dekk – Hvem har ansvaret?

Til tross for at hverken selger eller takstrapport påpekte mangler, må båtkjøperen bytte dekk kort tid etter overtakelse. Prislapp: cirka 200 000 kroner.

Vi kjøpte en 37 foter av en privatperson i høst. Det var en 2008-modell som var avertert i god stand og uten noe generelt forbehold i avtalen. For å være på den sikre siden engasjerte vi i tillegg et firma til å gå over båten før vi skrev under på kontrakten. Avtalen med firmaet var at de skulle lage en tilstandsrapport som skulle gi oss et så godt som mulig grunnlag for å vurdere båtens verdi. Det var ingen alvorlige feil anmerket i rapporten og ingen indikasjoner på behov for snarlig større vedlikehold. Vi gikk derfor videre med handelen.

Da vi overtok båten ble vi klar over at hele dekket må byttes i løpet av kort tid. Det vil koste ca. 200 000 kr. Selger sier han ikke har noe ansvar for dette. Kan det stemme? Hva med firmaet som undersøkte båten. Hva slags ansvar har de for den vurderingen de har gjort? Hva gjør vi?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER