ILLUSTRASJONSBILDE: Båtselgere byttet båt hvor en av båtene hadde grunnstøtningsskade som måtte utbedres.
ILLUSTRASJONSBILDE: Båtselgere byttet båt hvor en av båtene hadde grunnstøtningsskade som måtte utbedres.

Uenighet om skader etter grunnstøting

En båt ble tatt i innbytte ved en båthandel, men selger opplyste ikke om at båten hadde vært på grunn. Selger har opplysningsplikt om vesentlige forhold, skriver vår advokat.

Vi la ut vår 36-foter, en 2004-modell, for salg og opplyste i annonsen at vi også var åpne for innbytte. Prisantydningen var 1 250 000 kr. Vi var først og fremst ute etter en mindre båt, og da vi fikk tilbud om innbytte mot en nyere og mindre 2020-modell slo vi til. Det var en båt til omtrent halve prisen, slik at vi ble enige om et mellomlegg på 600 000 og at begge båtene ble levert «som den er». Etter at byttet var gjennomført og mellomlegget betalt oppdaget vi at vår nye båt hadde vært involvert i en grunnstøting og at den måtte repareres. Dette var ikke opplyst om fra tidligere eier som hadde hatt båten siden den var ny.

Verkstedet som har sett på båten kunne ikke gi noe bindende pris for utbedring. De mente likevel det uansett ville koste minst 200 000 kr, og kunne heller ikke love at båten ville bli som før grunnstøtingen. Vi ønsker derfor å heve kjøpet og har krevd dette av selger. Har vi krav på dette? Hva med innbyttebåten? Kan vi kreve å få den tilbake igjen i tillegg til pengene?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER