START I MOLDE: Seilsportsligaens første ordinære serierunde går i Molde 23. og 24. mai. Senere kommer ligaen til Arendal, som på bildet.

Seilsportsliga-sesongen tar form

Foreningene som skal delta i seilsportsligaen, går en travel sesong i møte – både her i Norge og internasjonalt.

Publisert

26 seilforeninger er klare for Norsk Seilsportsligas 5. sesong. De fire siste kommer på plass 10. mai. Da er kvalifiseringsseilasene for 1. divisjon avgjort. Det skjer i Sandefjord og foreløpig er tre seilforeninger påmeldt og innstilt på å kjempe om de fire ledige plassene i 1. divisjon.

Det er:

  • Kragerø Seilforening
  • Fredrikstad Seilforening
  • Soon Seilforening

Når de fire nye lagene er på plass, starter seilsportsligaen med sin første runde i Molde. Det skjer 23. og 24. mai. Ligaen avsluttes i Florø, som er blitt tildelt et seilsportsliga-arrangement for første gang:

Det betyr at de fire serierundene i 2020 fordeler seg slik:

  • #1 Molde: 23.–24. mai
  • #2 Hankø: 20.–21. juni
  • #3 Arendal: 8.–9. august
  • #4 Florø: 12.–13. september

Fem norske lag til Sailing Champions League

De fem beste lagene fra seilsportsligaen 2019 får i år sjansen til å kvalifisere seg til Sailing Champions League. Opprinnelig var det de fire beste lagene fra i fjor, men fordi det nå er tre kvalifiseringsstevner, har arrangørene sluppet inn et femte lag.

Det første kvalifiseringsstevnet går av stabelen i Mariehamn på Åland i Finland 11.–14. juni. Finalen går i Porto Cervo 1.–4. oktober.

  1. kvalifisering: 11.–4 juni Mariehamn, Finland
  2. kvalifisering: 23.–26 juli Travemünde, Tyskland
  3. kvalifisering: 13. –16. august St. Petersburg, Russland

Hvilke norske lag som skal seile i hvilke kvalifiseringer, er ikke klart ennå, men det som er klart, er at kvalifiseringen i Travemünde vil foregå i RS21 og ikke i J/70. Australia og USA benytter RS21 i sin ligaseiling – alle andre land benytter J/70. RS21 er en noe mindre og mer åpen båt en J/70, men har ellers samme oppsett som J/70.

– Vi skal legge til rette for at de norske lagene som skal seile i Tyskland, er godt forberedt og at de får seilt RS21 i Norge, sier Magnus Hedemark i SailLogic, soim har ansvaret for den norske seilsportsligaen.

Finalen i Sailing Champions League i Porto Cervo går i J/70.