NORSK SEILSPORTSLIGA – 1. DIVISJON I LARVIK

TO SEIRE: Moss Seilforening har vunnet to runder i seilsportsligaen. Klarer de også en tredje seier?

Tung bør på Monica Rodals skuldre

Monica Rodal får en tøff oppgave i Larvik med å følge opp Moss Seilforenings seire i de to første rundene av seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert
SKIPPER: Monica Rodal er skipper for Moss Seilforening i den 3. runden.

Med henholdsvis Mathias Mollatt og Karl-Einar Jensen som skippere har Moss Seilforening halt i land seieren i de to første rundene i seilsportsligaens 1. divisjon. Til helgen møtes alle de 15 foreningene i divisjonen på nytt i Larvik, og denne gangen er det Monica Rodal som sitter ved roret for Moss’ lag.

Hun har ikke tidligere deltatt i noen av rundene, men hun har med seg et solid mannskap i form av Rune og Pål Tønnesson og Andreas D. Petersen, som alle har erfaring fra tidligere runder i år.

Uvisst i KNS-leiren

Moss Seilforenings hardeste konkurrent til nå har vært KNS, der Kristoffer Spone ved begge anledninger har vært skipper og har seilt laget inn til to 2. plasser. Denne gangen er Spone og mange av KNS’ beste Melges 24-seilere opptatt med VM i Melges 24 i Finland og av den grunn forhindret fra å delta.

– Hvilket lag KNS vil stille med, vet vi faktisk ikke ennå, sier seilsportsliga-ansvarlig Magnus Hedemark i SailLogic et snaut døgn før start.

– Ja, vi strever faktisk med å finne et lag som har et minimum av kvalitet. Alle Melges-seilerne til KNS deltar i Finland, og en rekke av ungdomsseilerne er opptatt med EM-er og VM-er. Men vi kommer med et lag, det er helt sikkert, forteller KNS’ generalsekretær, Anders Kristensen, til SEILmagasinet.

Ifølge kunngjøringen for ligaen skal lagene offentliggjøres og registreres innen 48 timer før start. I skrivende stund (21 timer før start) er det heller ikke klart hvilke seilere som vil utgjøre lagene til Trondhjems Seilforening, Nesodden Seilforening og BI Aquila.

Åsgårdstrand favoritt

Heller ikke Brevik Seilforening, som ligger på 3. plass etter to runder, stiller med sin nøkkelperson, Dag Usterud. Han er opptatt med 8 mR-seiling i Risør. Jan-Helge Eriksen har derfor overtatt Usteruds rolle i den 3. runden av seilsportsligaen.

Åsgårdstrand Seilforening på 4. plass stiller imidlertid med sitt faste og beste lag, anført av Jostein Grødem, som nylig også vant en runde i Grundig Cup i J/70, og Åsgårdstrand-laget må derved finne seg i å være favoritt i den kommende runden.

Også hjemmelaget Larvik på 5. plass sammenlagt stiller sterkt med et toppet lag. Sine beste seilere stiller også Ran Seilforening med. De ligger på 7. plass. Begge blir utvilsomt sterke i denne tredje runden.

Kan jevne seg ut

Dette betyr at sammenlagtsituasjonen etter at den 3. runden er gjennomført kan jevne seg ut, noe som igjen vil bety økt spenning når den siste runden skal seiles i Moss senere i år.

I bunnen av tabellen kjemper Florø Seilforening, Arendals Seilforening, BI Aquila og Asker Seilforening. Florø Seilforening, som i den første runden ble nummer 9, har tilbake sin ankermann på laget, Frode Stavang, som ikke var med i Sandefjord, mens Arendal står oppført med Jon Aksel Mortensen som skipper. Han vil i så fall få det travelt med å reise fra Helsinki-VM i Melges 24, som avsluttes i dag, til start i Larvik lørdag morgen.

Dronefilming og kommentarer

Som ved de tidligere rundene vil det være live-sendinger på Facebook fra seilasene.

– Vi vil forsøke å filme noen hele flighter med drone som Thomas Nilsson og Magne Klann vil kommentere, forteller Magnus Hedemark.

Seilasene vil starte helt inne ved Pakkhuset i Larvik havn, og Hedmark håper på en vindretning som gjør at startene kan foregå tett på tilskuerne på land. Larvik Seilforening som står for arrangementet, har engasjert Arild Heldal som speaker for publikum på land.

– Da vi arrangerte 2. divisjonsrunden her forrige weekend, viste Larvik seg som et ypperlig sted for denne typen arrangementer med vind og seiling tett på publikum, sier Hedemark.

Stillingen i 1. divisjon før 3. runde

Plass Forening Oslo Sandefjord Sum
1 Moss 1 1 2
2 KNS 2 2 4
3 Brevik 3 4 7
4 Åsgårdstrand 6 3 9
5 Larvik 5 7 12
6 Ran 7 6 13
7 Tønsberg 4 9 13
8 Trondhjems 11 5 16
9 Fredrikstad 8 10 18
10 Nesodden 13 8 21
11 Grimstad 10 12 22
12 Florø 9 15 24
13 Arendals 12 13 25
14 BI Aquila 15 11 26
15 Asker 14 14 28