Norsk Seilsportsliga 2016

I TET: Seilerne fra Arendal levde opp til favorittstempelet og leder etter første dag. Alle seilasene er blitt tracket og overført direkte på nett-TV.
I TET: Seilerne fra Arendal levde opp til favorittstempelet og leder etter første dag. Alle seilasene er blitt tracket og overført direkte på nett-TV.

Favorittene innfridde første dag

SEILmagasinet holdt Arendals Seilforening som favoritter – og de innfridde første dag i den første runden av seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert

Tre strake seire av tre mulige er fasit for Arendals Seilforening etter første dags seiling i Norsk Seilsportsliga 2016. Tydeligere kunne ikke brødrene Petter og Bjørn Mørland Pedersen, Per Eilert Vierlie og Martin Vevstad bekrefte at de akter å leve opp til favorittstempelet.

Med 15 poeng ligger de i toppen av 1. divisjon etter første dag, men de er blitt fulgt til døren av laget fra Åsgårdstrand. De har to seire og en 2. plass – og ligger med det bare ett poeng bak. Åsgårdstrand-laget består av skipper Jostein Grødem og Karl Otto Book, Maren Magda Book, Karen Kristoffersen, Charlotte Blixhavn Halvorsen, Andrea Haug Rolstad som bytter på å seile.

Ran Seilforening ligger på tredjeplass, mens KNS-laget med Kristoffer Spone som skipper og Herman Horn Johannessen som taktiker, samt Børre Hekk Paulsen og Cesar Horn Johannessen ligger på en overraskende svak 4. plass.

Fredrikstad og Larvik Seilforening har også seilt godt og har kun fått gjennomført to seilaser, og de kan begge passere Ran og KNS sammenlagt om de slår til i sin tredje seilas.

Tre lag har skilt seg ut

I 2. divisjon har tre lag skilt seg litt ut fra de øvrige; Asker, Grimstad og Moss Seilforening. Asker topper listen med serien 1-2-1, men Moss har en seilas mindre i protokollen og vant de to første. I 2. divisjon holdt SEILmagasinet Moss som favoritt, og også dette laget har innfridd så langt.

Også Grimstad Seilforening har seilt godt med 2-1-2 som tellende så langt.

Gode forhold

Havnebassenget utenfor Tjuvholmen i Oslo viste seg fra en god side og bød på 4–6 m/sek vind hele dagen. Det ga fair og fin seiling i alle flightene, men da også bakkemannskapet litt å gjøre. Noen båter kolliderte og fikk skader i baug og hekk.

– Og vi hadde vel til enhver tid en spinnaker inne til lapping, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Alle seilasene er blitt tracket, men de ble også sendt direkte på nett-TV, og etter en stund kom Magnus Brun i gang med gode kommentarer og forståeliggjorde og levendegjorde seilasene. Dette sammen med trackingen gjorde seilingen til spennende og god TV-underholdning!

En lørdag med venting på noe godt

I morgen lørdag starter seilasene kl 09, men værmeldingen synes ikke det er en god idé. Yrs varsel for det tidspunktet er null vind. Stort mer blir det ikke før det tykner til om ettermiddagen ved 14–15-tiden, men da skal det til gjengjeld blåse 7–8 m/sek fra syd.