Norsk Seilsportsliga - 2. divisjon

ASKØY: Seilsportsligaens 2. divisjon har sine avgjørende runder utenfor Hanøytangen på Askøy.
ASKØY: Seilsportsligaens 2. divisjon har sine avgjørende runder utenfor Hanøytangen på Askøy.

Fire lag stilte ikke til finalerunden

Fire seilforeninger unnlot å stille opp til i finalerunden i seilsportsligaens annendivisjon.

Publisert Sist oppdatert

Den siste og avgjørende runden i seilsportsligaens 2. divisjon ble amputert ved at fire seilforeninger droppet å ta turen til Askøy Seilforening, som er arrangør. I stedet måtte man fylle opp lag-oppsettet med lokale lag, slik at det oppsatte flight-programmet kunne følges.

Bergens Seilforening, Bundefjorden Seilforening, Hurum Seilforening og Sandefjord Seilforening manglet da ligarunden startet, og de ble  erstattet av et lag fra Askøy Seilforening  (for Bergen), Ran Seilforening (for Bundefjorden) og et lag fra Norges Seilforbund (for Hurum) mens Sandefjords plass forble tom. Disse lagene teller ikke med i ligaregnskapet.

I denne siste, avgjørende runden skal det avgjøres hvilke lag som vil rykke opp i 1. divisjon til neste år og hvilke lag som vil rykke ut av ligaen.

Moss er stødigheten selv

Moss Seilforening har gjennom alle ligarundene vist seg som det stødigste laget, og de leder da også etter den 7. flighten og første dags seilaser. Asker Seilforening er på 2. plass og Grimstad Seilforening på 3. plass, og mye skal skje i dagens seilaser dersom de ikke rykker opp i 1. divisjon.

Om den fjerde og siste plassen står det mellom Oslo Seilforening, BI-studentenes Idrettslag og Sarpsborg Seilforening.

Nedrykksstrid

Bergens Seilforening og Bundefjorden Seilforening er ved sitt fravær allerede ute av ligaen, mens det står mellom Tromsø Seilforening, Malvik & Stjørdal Seilforening og Bodø Seilforening. Etter første dags seiling er det Tromsø og Malvik & Stjørdal som ligger under streken.

– Lørdagens seiiling bød på mye vær; alt fra vindstille, voldsomt regn med mye vind og tilbake til silkeføre på 3-5 m/sek, rapporterer Magnus Hedemark fra Askøy.

Holder plassen uten å stille lag

Sandefjord er sikret plassen i 2. divisjon i 2017 selv om de ikke stillertil den siste runden. Hurum Seilforening er også ganske sikre, men kan ryke ut dersom Malvik & Stjørdal og Bodø får full klaff med seilingen sin i dag.

Ved at fire seilforeninger unnlater å stille opp til den siste runden, kan det stilles spørsmålstegn ved hvilken respekt som eksisterer for seilsportsligaen, hvilken bredde og rekruttering det er rundt om i seil-Norge når man ikke klarer å mønstre fire seilere og hvilken lag- og klubbfølelse som fins rundt om i de enkelte seilforeningene?