Norsk Seilsportsliga 2016 - 2. divisjon

TIL TOPPS: Laget fra Moss med Mathias Mollatt til rors seilte stødig og godt i Bergen og sikret seier og opprykk til 1. divisjon.
TIL TOPPS: Laget fra Moss med Mathias Mollatt til rors seilte stødig og godt i Bergen og sikret seier og opprykk til 1. divisjon.

Moss til topps nok en gang

Moss Seilforening vant sin tredje serierunde og er klar for 1. divisjon i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Med tre seire og en 2. plass i de fire serierundene som har utgjort 2. divisjon i Norsk Seilsportsliga 2016, ble Moss Seilforening soleklare vinnere av denne divisjonen. Nå blir det opprykk og seiling i 1. divisjon i 2017-sesongen.

Med seg opp i den øverste divisjonen fikk foreningen som ventet Grimstad og Asker Seilforening, mens studentene fra Handelshøyskolen BI knep den fjerde plassen foran Oslo Seilforening – etter glimrende seiling i den siste serierunden i Bergen – der Askøy Seilforening var vertsskap.

Flott arrangement

Lørdag fikk seilerne føling med vestlandsklimaet i fullt monn i form av en sann miks av ulikt vær – fra vindstille, via regn til frisk vind, mens været på avslutningsdagen søndag viste seg fra sin gode side: Pent vær og vind gradvis økende fra nesten ikke noe til 7–8 m/sek.

– Askøy Seilforening har et fantastisk anlegg der nesten alle seilerne bodde og spiste under arrangementet, og foreningen stod virkelig på for å lage et supert arrangement, sier Magnus Hedemark, som har det operative ansvaret for seilsportsligaen.

Fire foreninger rykker ut

Fire foreninger rykker etter årets serie ut av 2. divisjon. Det er Bergens Seilforening, Bundefjorden Seilforening, Tromsø Seilforening og Malvik og Stjørdal Seilforening.

– De har imidlertid sjansen til å kvalifisere seg inn igjen i den kvalifiseringsregattaen vi skal ha for 2. divisjon i oktober. Der kan alle interesserte seilforeninger stille – også de som ble slått ut, sier Hedemark, som har inntrykk av at flere av de utslåtte seilforeningene faktisk kommer til å delta der.

– Jeg har inntrykk av at seilsportsligaen har vært veldig populær og inspirerende for seilforeningene nord i landet, sier han.

Fire seilforeninger unnlot å stille lag i den siste serierunden. To av foreningene viser til at Norges Seilforbund på kort varsel byttet dato på de to siste serierundene, ved at 2. divisjon skulle seile den første weekenden og 1. divisjon avslutte sesongen. Det motsatte var bestemt i den opprinnelige planen.

– Dette byttet gjorde at vi ikke klarte å stille lag, sier de to foreningene.

Kniving om Champions League-plass

Neste helg skal det avgjøres hvem som går til topps i 1. divisjon. Vinner-foreningen får plass i Champions League-finalen i september i 2017. Kampen vil stå mellom KNS og Åsgårdstrand, der sistnevnte forening ligger et lite seriepoeng foran KNS.

I prakis betyr det at den foreningen som blir best av de to når Ran Seilforening er vertsskap for serierunden til helgen, vil vinne serien og få plassen i Champions League. Poengspranget ned til Arendals Seilforening på 3. plass er såpass stort – 8 poeng – at deres sjanser til å knipe plassen, er mer av teoretisk karakter.