ACTION: Det nytter ikke å sove i timen i seilsportsligaen. Der er også dommerne våkne og følger alle manøvre med argusøyne.
ACTION: Det nytter ikke å sove i timen i seilsportsligaen. Der er også dommerne våkne og følger alle manøvre med argusøyne.

Et sted midt på treet

Soon Seilforening har store liga-planer, men i påvente av dem vil de trolig havne et sted midt på treet.

Publisert

Sammen med Moss Seilforening har seilerne i Soon store planer på gang. Ambisjonenen er å lage et lokalt fellesopplegg de to seilforeningene imellom etter modell av seilsportsligaen. Rundt 50 seilere i de to foreningene har meldt sin interesse, og de har langt fremskredne planer om å kjøpe tre J/70-er i nær fremtid for å realisere planene.

– Vi er i dialog med samarbeidspartnere, men vi mangler fortsatt noe for å være i mål med finansieringen av båtene. Så om vi ikke klarer det i år, er jeg ganske sikker på at vi vil ha båtene klare til neste års sesong, sier Kristoffer Gundersen i Soon Seilforening.

Interessen fordeler seg ca. 50/50 i de to foreningene, der Soon er i 1. divisjon og Moss i 2. divisjon, og i mangel av J/70-er ser det ut til at Soon kommer til å ha sin interne uttagning i RS Feva. Eller Express.

– Vi kommer til å sende seilere fra de to beste båtene i uttagningen, sier Gundersen.

De ca. 25 Soon-seilerne som har meldt seg som interessert i seilsportsligaen, er i all hovedsak kjølbåtseilere og det er et stort sprang i alder. Eldstemann er i pensjonist-alderen, mens den yngste er 19 år.

– Jollegjengen i foreningen har ikke fattet interesse for dette ennå, sier Gundersen.

Nr. 8: Soon Seilforening

Ligaseiling har vakt stor interesse i Soon Seilforening, og allerede i høst ble det ingangsatt et stort prosjekt sammen med Moss Seilforening som på sikt kan komme til å produsere mange gode ligaseilere og som vil gjøre seilerne fra Soon til fryktede motstandere på regattabanen.

Men dette er på sikt. Per i dag er ikke foreningen helt der ennå, og i mangel av egnet båtmateriell – det vil si planende båter med asymmetrisk spinnaker annet enn RS Feva-joller – tror vi ikke de vil være med helt i den ypperste toppen gjennom alle de fire rundene. Det er flere foreninger med bedre forutsetninger.

Vi tror imidlertid Soon Seilerne vil slå godt i fra seg og være inspirert av planene som venter, og vi tror de vil kjempe hardt for å beholde plassen i den øverste divisjonen. Samtidig som vi tror naboene i Moss vil kjempe hardt i divisjonen under for å rykke opp, slik at de to foreningene til neste år begge er i den øverste divisjonen – og kan få full uttelling for sine kommende planer.

8. plassen er derfor tiltenkt Soon Seilforening i SEILmagasinets gjetterier.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

8. PLASS: SEILmagasinet tipper at Soon Seilforening vil ende på 8. plass når siste runde er avgjort.
8. PLASS: SEILmagasinet tipper at Soon Seilforening vil ende på 8. plass når siste runde er avgjort.

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. ??
 4. ??
 5. ??
 6. ??
 7. ??
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening
Powered by Labrador CMS