LARVIK: På formiddagen i dag har alle lagene hatt anledning til å prøve J/70-ene som skal benyttes og her er det Larviks lag som venter på å få sin treningstur.
LARVIK: På formiddagen i dag har alle lagene hatt anledning til å prøve J/70-ene som skal benyttes og her er det Larviks lag som venter på å få sin treningstur.

I dag starter det

Kl 14:00 i dag starter seilsportsligaens første runde. Du kan følge utviklingen på nettet.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne fra Åsgårdstrand, Fredrikstad, Brevik, Ran og Florø er de første som skal i ilden når Norsk Seilsportsliga blåses offisielt i gang i dag kl 14:00 på regattabanen utenfor Tjuvholmen i Oslo. De åpner flight-ballet i 1. divisjon, og deretter skal det – om arrangørene i Oslo Seilforening og KNS klarer å gjennomføre hele programmet – seiles hele 44 seilaser til i denne divisjonen.

I 2. divisjon er det likedan – hele 45 seilaser skal gjennomføres før den første runden i seilsportsligaen er i havn. Det betyr at starterne skal gjennomføre hele 90 seilaser i løpet av helgen!

I 2. divisjon er det Bodø, Moss, Oslo, Grimstad og Tromsø som skal ut i den aller første seilasen.

Kan følges «live»

Alle seilasene kan følges live på nettet ved hjelp av SAPs arrangementssystem for seilsportsligaen. Alle båtene er utstyrt med trackere.

Følg 1. divisjon i seilsportsligaen direkte!

Følg 2. divisjon i seilsportsligaen direkte!

SAPs system har også en resultatdel, men dommerne fører også sin logg, som publiseres på nettet. Den kan du også følge.

Følg dommernes logg for 1. divisjon.

Følg dommernes logg for 2. divisjon.

– Dommerne vil under seilsportsligaen holde styr på resultatene uavhengig av regattakomiteen (og SAP) som et ledd i kvalitetssikringen. Dette gjøres kontinuerlig på vannnet i et onlinesystem. Resultatene blir dermed også der tilgjengelig på nett umiddelbart etter målgang. Husk imidlertid at dette er uoffisielle resultater, sier dommer Harald Holmen Sørensen, som er en av dommerne som skal følge seilerne i førstedivisjon.

Du kan også følge seilsportsligaen på ligaens Facebook-side.

BI-studentene med i 12. time

Det har lenge hersket litt usikkerhet rundt hvilken seilforening som skulle få den 15. og siste plassen i 2. divisjon, men denne plassen er nå tatt av BI-studentenes forening Aquilas. De benyttet sjansen, samtidig som de også registrerte seg som offisiell seilforening under Norges Seilforbund-paraplyen.

De kommer til å stille lag i alle seilsportsligaens fire runder.

Bergen-laget har trukket seg

Det blir likevel en ledig plass i 2. divisjon. Bergens Seilforening har valgt å melde avbud til runden i Oslo.

– De klarte ikke å stille et mannskap som tilfredsstilte foreningens egne prinsipper for deltagelse, og i stedet for å stille med et sammenrasket lag, valgt de å trekke seg til denne runden. Det har gitt dem en «no show-bot» på 5000 kroner for ikke å stille opp, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Avbudet har banet vei for at arrangøren KNS kan stille med et 2. lag, men dette laget vil ikke telle med i sammenlagtresultatet for runden.

Les også: Klart for første serierunde. Saken gir deg en helhetlig oversikt over seilsportsligaen og hvem SEILmagasinet holder som favoritter.