LIKE BÅTER: ? Jeg opplevde båtene i seisportsligaen som svært like, sier Geir Victor Svendsen på vinnerlaget fra Oslo Seilforening.
LIKE BÅTER: ? Jeg opplevde båtene i seisportsligaen som svært like, sier Geir Victor Svendsen på vinnerlaget fra Oslo Seilforening.

Fart og høyde gjorde susen

– Når mannskapet sørger for best fart og høyde av alle, er det bare for meg å styre.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror vi var de eneste som hadde lest «tuning-guiden» for J/70 nøye, for vi hadde best høyde og fart av samtlige. «Maskineriet» om bord sørget for fart og høyde i særklasse, og da var det bare for meg å styre, sier ringreven Geir Victor Svendsen, som styrte laget til Oslo Seilforening til en klar seier i 2. divisjonens andre runde, som gikk i Sandefjord.

Bortsett fra fire flighter vant de samtlige og endte med fem poengs margin til hjemmelaget fra Sandefjord Seilforening. Depå sin side  vant åtte av ialt 14 flighter og hadde igjen fire poeng til Moss Seilforening på tredjeplass. Moss vant den første runden i Oslo.

Moss i tet etter to runder

Etter runden i Sandefjord er det likevel fortsatt Moss Seilforening som topper tabellen, men nå foran Oslo Seilforening og Asker Seilforening. På fjerdeplass følger Sandefjord Seilforening, og da er det disse fire foreningene som for øyeblikket ligger an til å rykke opp til 1. divisjon til neste år. Men mye kan endre seg i de to gjenstående rundene i Stavanger (august) og Bergen (september).

Gode vindforhold

2.divisjonsrunden i Sandefjord gikk under gode vindforhold, der vinden varierte mellom 4 og 10 m/sek. Det gjorde det mulig å gjennomføre fullt program – ialt 14 flighter med tilsammen 42 seilaser.

Nytt lag fra gang til gang

Vinnerlaget fra Oslo Seilforening hadde aldri seilt sammen tidligere.

– Vi har et uttagningssystem der det beste laget fra de siste forutgående tirsdagsregattaene i Express får stille i seilsportsligaens neste runde, og så har ungdomsgruppen i foreningen en tilsvarende uttagning. Så hvem som kommer til å representere Oslo Seilforening i neste runde, vet vi ennå ikke, forteller Geir Victor Svendsen.

Laget hans i denne runden bestod foruten av ham selv, av Esben Keim, Hege Bjørkeng, Daniel Andersen, Erlend Solfjeld Kjelstad og Christian Raastad Knudsen. Sandefjords lag som ble nummer to, bestod av Simen Doksrød, Gaute Stackson, Jørgen Abrahamsen og Inger Helene Stackson.

Unngikk trøbbel

– Vi seilte veldig konservativt og unngikk konflikter ute på banen. Det kunne vi tillate oss, for vi hadde bedre høyde og fart enn alle de andre. Vi var først på det første merket i alle seilasene våre. Dersom det for eksempel lønte seg å starte ved båten, kjempet vi ikke om den aller beste posisjonen, men la oss usjenert noen båtlengder nedenfor. Deretter var det bare om å gjøre å seile fort, sier Svendsen.

Han gir som råd til andre lag å sette seg godt inn i «tuning guiden» for J/70.

– Det var det som utgjorde den store forskjellen denne gangen. Vi hadde studert den nøye, og det tror jeg ikke noen av de andre hadde gjort.

Flott arrangement

Geir Victor Svendsen gir stor honnør til sandefjord Seilforening som stod for arrangementet.

– De var helproffe og alt gikk som smurt under Didrik Godakers ledelse på vannet. På land var det likedan; velsmurt, proft og veldig gjestfritt.

Rekkefølgen i Sandefjord:

skjermbilde20160627kl.13.37.52
skjermbilde20160627kl.13.37.52

Sammenlagt etter to runder i 2. divisjon

 1. Moss Seilforening - 28 poen
 2. Oslo Seilforening - 25 poeng
 3. Asker Seilforening - 24 poeng
 4. Sandefjord Seilforening - 23 poeng
 5. Grimstad Seilforening - 21 poeng
 6. Sarpsborg Seilforening - 2o poeng
 7. Bærum Seilforening - 19 poeng
 8. Molde Seilforening - 19 poeng
 9. BI - 17 poeng
 10. Hurum Seilforening - 11 poeng
 11. Bodø Seilforening - 10 poeng
 12. Bundefjorden Seilforening - 10 poeng
 13. Malvik og Stjørdal Seilforening - 7 poeng
 14. Tromsø Seilforening - 2 poeng
 15. Bergens Seilforening - 0 poeng

Detaljer fra 2. divisjonsrunden i Sandefjord