Norsk Seilsportsliga 2016 - 1. divisjon

Hard duell mellom KNS og Åsgårdstrand

KNS vant andre runde av seilsportsligaen, men var bare ett poeng foran forrige rundes vinner, Åsgårdstrand.

Publisert Sist oppdatert

Dermed deler de to foreningene førsteplassen etter to runder, for på hjemmebane i Oslo var det KNS som ble nummer to – bare slått av Åsgårdstrand.

Nytt lag med OL-deltager

Kristoffer Spone ledet an KNS-laget, men hadde denne gangen med seg et helt nytt mannskap. Med på laget var nettopp OL-uttatte Tiril Bue, som fikk beskjeden om OL-plassen mens ligaen pågikk. I tillegg seilte Erik Kongshaug, Hermann Fjellstad, Morten Christensen og Mads Mellby.

Åsgårdstrand hadde på sin side store deler av laget fra Oslo intakt med Jostein Grødem, Karl Otto Book, Maren Magda Book, Charlotte Blixhavn Halvorsen, Andrea Haug Rolstad og Torbjørn Lunde.

Spenning til siste slutt

Spenningen om hvem som skulle vinne runden holdt seg helt til slutt, og avgjørelsen falt helt i siste seilas i den siste flighten. Der møttes tre lag som alle kunne vinne; KNS, Åsgårdstrand og Larvik, men etter en hard duell med Brevik Seilforening knep KNS seieren i seilasen og dermed også hele runden.

Åsgårdstrand tok tredjeplass i den siste seilasen, og nettopp det at Brevik snek seg imellom KNS og Åsgårdstrand, gjorde at KNS fikk ett sammenlagtpoeng mer enn Åsgårdstrand. Larvik på sin side fikk det hele ødelagt i starten og kom dårlig ut, og de klarte aldri å ta igjen det tapte. De endte på sisteplass i seilasen, og tapte dermed tredjeplassen til Ran Seilforening – med ett poeng .

Fine forhold

Det ble med andre ord en svært jevn og spennende runde i Sandefjord, der de fikk gjennomført hele programmet med 14 flighter og 42 seilaser i vind mellom 3 og 13 knop – for det meste fra nord, men også fra sør når solgangsbrisen fikk overtaket.

Overraskelsen i denne runden var Arendals Seilforenings bleke innsats. Selv med to blad Mørland Pedersen om bord endte laget på en beskjeden 8. plass. I Fredrikstad-laget, som ble nummer tre i Oslo, var nok savnet av Peder Nergaard stort. De endte på nest sisteplass i denne runden.

– Jeg synes mange av lagene har hevet seg atskillige hakk siden den første runde i Oslo, og det er blitt et høyere og jevnere nivå på feltene, mener Magnus Hedmark, som nå er ligaansvarlig på vegne av Norges Seilforbund.

«Serietabellen» etter to runder 

 1. Kongelig Norsk Seilforening - 29 poeng
 2. Åsgårdstrand Seilforening – 29 poeng
 3. Larvik Seilforening - 23 poeng
 4. Ran Seilforening - 22 poeng
 5. Arendals Seilforening - 20 poeng
 6. Trondhjems Seilforening - 19 poeng
 7. Brevik Seilforening - 19 poeng
 8. Fredrikstad Seilforening - 15 poeng
 9. Tønsberg Seilforening - 15 poeng
 10. Ålesunds Seilforening - 11 poeng
 11. Stord Seilforening - 11 poeng
 12. Nesodden Seilforening - 10 poeng
 13. Soon Seilforening - 9 poeng
 14. Florø Seilforening - 6 poeng
 15. Stavanger Seilforening - 2 poeng

De fire nederste lagene vil etter endt sesong rykke ned i 2. divisjon

Neste helg møtes lagene i 2. divisjon i Sandefjord til sin andre serierunde.