Norsk Seilsportsliga - 2. divisjon

MOSS: Laget fra Moss satser alt på å kunne jubel like høyt etter seilsportsliga-runden utenfor Askøy.
MOSS: Laget fra Moss satser alt på å kunne jubel like høyt etter seilsportsliga-runden utenfor Askøy.

Moss overlater intet til tilfeldighetene

Moss Seilforening stiller med nesten det samme laget de vant overlegent med i Stavanger når seilsportsligaens 2. divisjon skal avgjøres i Bergen til helgen.

Publisert Sist oppdatert

OL-kandidat og Laser-seiler Mathias Mollatt loset sitt Moss-lag til en klar seier i Stavanger, og når 2. divisjons finalerunde finner sted hos Askøy Seilforening denne helgen, sitter han atter til rors. Med seg har han Morten Knudsen, Hermann S. Bordal og Andreas Hole.

Moss Seilforening leder divisjonen med fem poeng og overlater med andre ord intet til tilfeldighetene.

Fire opprykkskandidater

De fire beste foreningene i 2. divisjon etter at runden på Askøy er unnagjort, rykker opp i 1. divisjon i 2017, og Asker Seilforening på 2. plass stiller med stammen av laget som gjennom de tre første rundene har gitt foreningen denne 2. plassen. Skipper er Terje Sorteberg, og han har med seg Brian Raastad, Marthe Bjerkåsholmen og Anders Bostad.

Grimstad Seilforening akter også å beholde plassen og bli med opp i 1. divisjon. De stiller med et svært erfarent lag i kraft av Georgios Nikoltsis, Lars Ingeberg, Vidar Ljungstrøm og August Austefjord.

Oslo Seilforening på 4. og den mest utsatte opprykksplassen har et lag som består av Daniel Andersen, Emil Bauck, Arthur Torvund og Julie Borge-Andersen. De har fem poeng ned til BI-studentene på 5. plass og er relativt trygge. Studenten seilte imidlertid meget sterkt i Stavanger, og med full klaff for BI, skal ikke Oslo-laget føle seg altfor trygge.

Samme poengsum som BI-studentene har også Sarpsborg med erfarne Børre Dahl som skipper. De har plassert seg jevnt godt igjennom hele sesongen.

Fire rykker ut av divisjonen

I enden av tabellen ligger Bergen, Malvik & Stjørdal, Tromsø og Bundefjorden på ned- og ut-rykksplassene, mens Bodø og Bærum ligger rett over streken. Bærum har landslagsseileren i Laser Radial, Marthe Enger Eide, som skipper, så der i gården vil man åpenbart kjempe for å unngå nedrykkssumpen.

Seilasene starter lørdag morgen. Værmessig ser det ut til å kunne bli glimrende forhold med mest vind på lørdag og noe løyere søndag.