Seilt til vrak i Clipper Race

Forsøkene på å få «Cork Clipper» av revet som båten gikk på før helgen er nå oppgitt.

Publisert

Øverst til høyre: «Cork Clipper» havarert. Alle bilder: Clipper Race.

Folkene fra arrangørene av Clipper Race og eierne av båten, Clipper Ventures, har tilbragt helgen sammen med redningseksperter og forsikringsselskap for å få klarhet i hva man skal foreta seg med den grunnstøtte og havarerte «Cork Clipper». Båten gikk på grunn i indonesisk farvann, nærmere bestemt  i Javasjøen, på vei til Singapore.

Etter å ha gjennomgått omfattende materiale med blant annet video og digitale bilder fra den skadde båten, lest gjennom rapporter som er kommer fra et utall kvaifiserte kilder og mottatt time-for-time-rapporter fra de øvrige Clipper-båtene i nærheten, har man diskutert hvilke valg man nå har. Basert på dette har man kommet frem til en konklusjon.

 

Denne går ut på at «Cork Clipper» nå er så svekket av slagene den har fått etter grunnstøtingen at de ytterligere skader båten vil bli pådratt om den skal dras av grunnen, vil være så store at det er lite trolig at man vil kunne slepe båten 450 nm til Singapore. Selv om dette hadde vært mulig mener man det er tvilsomt at det ville lønne seg å reparere båten.

 

Sir Robin Knox-Johnston kom derfor med en uttalelse som konkluderte med at båten vil bli etterlatt på revet. Dette er første gang en båt er gått tapt i de syv seilaser som har vært arrangert siden 1996, med mer enn to millioner nautiske mil utseilt. Han konstaterer at grunnstøtingen ikke medførte tap på menneskeliv eller personskader og at dette tross alt er det viktigste.

 

Mannskapet på «Cork Clipper» vil nå bli fordelt blant de resterende ni båtene i regattaen og vil fortsette regattaen fra Singapore til Kina og deretter til California. Clipper Ventures forsøker også å få på plass en reservebåt, slik at mannskapet kan fullføre regattaen de har betalt for å få være med på.

Powered by Labrador CMS