Sesongstart for Snipene

Veteraner suverene under skiftende vindforhold i helgen. Henrik Grythe rapporterer.

Publisert

Da var isen gått, og våren kommet. Trekkfuglene er nå på vei hjem fra syden, og mest fremtredene er det kanskje at snipene er kommet hjem fra wintercicuit på bahamas og EM i Las Palmas.

Vårsnipen samlet også i år et felt vinter-groggy seilere og mange gode røverhistorier  fra vinteren ble utvekslet på brygga. Svaner og kanadiske gjess måtte pent innfinne seg med at snipene tok over fjorden for helgen.

Metrologene kunne mene det de ville og lokale snarøya synsere synse det de ville, men vinden ble i kjent oslofjordstil også denne helgen lunefull. Masser av sol og en temperatur som myket  opp selv de stiveste ledd gjorde likevel helgen til en suksess.

Mest å glede seg over hadde  kanskje Birger Jansen og Lise Gherken som vant samtlige seilaser lørdagen, og med god seiling også søndag holdt det helt inn. Den skiftende vinden på indre bane, gjorde seilingen spennede og intens, med gode muligheter for å seile seg både opp og ned gjennom felltet. Fullstendig resultatliste finner du på vestfjordens.no

Powered by Labrador CMS