Sesongstart i Italia

Fantastisk uke med brettsamling på gardasjøen for juniorseilerne i påsken

Publisert

25 junior brettseilere fra Norge valgte Gardasjøen fremfor Påskefjellet og ingen savnet hverken kvikk lunsj eller klister av de som deltok. KNS var initiativtaker til juniorsamlingen med foreldre og seilere fra Asker, Drøbak og Arendal. Alle nivåer var representert fra nybegynnere til de beste OL seilere ved Maria Mollestad og alle fikk en meget utbytterik treningsuke.

Vind etter klokka

Gardasjøen viste seg fra sin beste side hele uken. Frem til klokken 12 var det nordavind med snille forhold og deretter kom solgangsbrisen nærmest på bestilling med vind mellom 6 og 8 ms. Dette i tillegg til sol hver dag og fantastiske tilrettelagt forhold på den helt nye surfeklubben Circolosurf Torbole, med absolutt alle tenkelige fasiliteter.

Ny trener

Fem trenerressurser var involvert. Jerry som er den nye heltidstreneren fra KNS fra Polen trente RSX seilerne og de beste BIC juniorene sammen med Sigurd Solheim. Og hver morgen ble innledet med fysisk trening og Solheims godt kjente magekarusell. For viderekommende gruppen som talte flest deltakere var under kyndig ledelse av Fredrik Føyen og Stein Anders Sundbye. Og nybegynnerne tok Thomas Føyen ansvar for.

Effektiv trening

Seilerne var på vannet fra tre til fem timer per dag og med seks treningsdager ble det en fantastisk progresjon for alle. De beste seilerne fikk i tillegg fin sparring med de fremste polske juniorseilerne som hadde samling samme sted samt noen gode lokale junior BIC seilere. Det ble både mye teknikktrening og treningsseilaser og de norske seilerne var på hugget hele uken ved våre fremste RSX seilerne med Maria Mollestad, Karine Feragen, Harald Feste og Sigurd Kalvik. Junior BIC seilerne gjorde betydelige fremskritt hvor de med mest erfaring fikk mulighet til å trene med RSX seilerne store deler av uken. For viderekommende gruppen ble mye teknisk trening med planing i fotstropper og samtlige satt med sikkerhet fartsrekord i løpet av uken. Nybegynnergruppen imponerte også alle ved å avslutte uken med å seile på kryss og tvers av Gardasjøen.

Hyggelig for hele familien

Fordeldrene hadde også en fin uke med fantastisk vær, hyggelig tid sammen med yngre søsken som ble kjent med nye venner i tillegg til alle severdigheter Gardasjøen kan by på. Alle bodde sammen på samme hotell og hele følget talte nærmere 6o personer med smått og stort inklusive to besteforeldre. Dette ga mersmak var absolutt alle enige om. Og neste års Påskesamling er allerede booket for de fleste! Og noen drar nok også en tur til Gardasjøen før neste Påske..

Powered by Labrador CMS