Shetland i sikte

Seilas’ medarbeider Linn Krogh Hansen forteller om en rask seilas over Nordsjøen.

Publisert

Linn seiler ombord i «Ollie Royal», en Finngulf 38 med Svein Andre Hol som skipper. I hele natt har loggen ligget over 10 knop, og på det meste har den vist over 13 knop. Vinden har vært frisk, men ikke ekstrem. På det meste har det blåst opp mot 20 m/s.

«Ollie Royal» lå som nummer 6. over all ved Oseberg, men håper å avansere. Båten har ligget samlet med sine konkurrenter I hele natt og har «Ille Moro» noen hunder meter foran seg.

Linn regner med å sette beina på fast grunn om noen timer, og kan fortelle at hun har sovet som en prinsesse i natt, ig klart å holde på maten. Mest dramatisk var det når spinnakeren røk, så det var godt de hadde flere om bord.

Første båt i mål var «Roaring Forties» med Peter T.M. Brandt en Baltic 52 etter å seilt i 21 timer og 44 minutter. Neste båt i mål var «Pluto» på bare 6,5 meter. Det er en ekstrem seilbåt som seiler best med vinden aktenfra. Båten har virkelig har fått vist hva den er god for, og har krysset Nordsjøen på bare 21 timer og 57 minutter, og vil nok vinne over all. Pluto har et LYS tall på 1,2. Tredje båt i mål var Stormy Monday, en X-40 med Jan Falkevik som skipper.

Resultater finner du på: www.shetland-race.no/Resultater/ResLerwick.asp