LAG_FØLELSE: Oslofjorden Seilklubb har jobbet mye med å skape en foreningsidentitet og lagånd, og det gir seg utslag på shorthanded-rankingen.
LAG_FØLELSE: Oslofjorden Seilklubb har jobbet mye med å skape en foreningsidentitet og lagånd, og det gir seg utslag på shorthanded-rankingen.

Oslofjorden Seilklubb rett til topps

Med et fulltallig lag i konkurransen om å bli Årets shorthanded-forening, gikk Oslofjorden Seilklubb rett inn på førsteplassen.

Publisert Sist oppdatert

Med stiftelsesår 2018 og rundt regnet 50 medlemmer er Oslofjorden Seilklubb Norges nyeste seilforening. Foreningen har tilhold i Bærum, og ble primært stiftet som en forening som skulle ha fokus på ligaseiling i J/70-er, som foreningen eier fem av. Men i en tid da ligaseiling på grunn av koronaviruset og smittefare ikke er tillatt, har foreningens medlemmer med lederen, Anette Melosm Myhre, i spissen kastet seg over shorthanded-seiling.

LIGASEILING: Oslofjorden Seilklubb er først og fremst innrettet mot seiling i seilsportsligaen, men medlemmene hevder seg nå også innen shorthanded-seiling.
LIGASEILING: Oslofjorden Seilklubb er først og fremst innrettet mot seiling i seilsportsligaen, men medlemmene hevder seg nå også innen shorthanded-seiling.

Og det har gitt resultater. Anette Melsom Myhre topper selv listen på veien mot tittelen Årets shorthanded-seiler, og etter endelig å ha fått samlet seks seilere som alle har plukket ranking-poeng, har foreningen kommet med i lagkonkurransen. Og poengene som er blitt plukket, har ført foreningen rett til topps på listen foran storheter som Asker, Moss og KNS.

De seks som har samlet poeng for Oslofjorden Seilklubb er Anette Melsom Myhre, Morten Christensen, Magnus Hedemark, Anders Toppe, Sigmund Andre Hertzberg og Jørgen Fremstad. Samtlige seilere har tidligere representert andre foreninger, som følgelig har «tapt» ditto poengscorere.

Oslofjorden Seilklubb leder med snaue 200 poengs margin på Asker Seilforening, som har følgende seilere på laget ved nyeste oppdatering av listen (det er en forenings seks beste seilere på Årets shorthanded-seiler-listen som til enhver tid teller): Øyvinn Brudevoll, Per Ottar Skaaret, Bente Vikenes, Ole Aabel, Tore Kandahl og Håkon Hjorthøy.

Moss Seilforening, som ledet ved forrige oppdatering, er nå på 3. plass, snaut 30 poeng bak Asker og cirka 55 poeng foran KNS på plassen bak. De seks på Moss’ lag er Øyvind Knudsen, Morten Knudsen, Pål Tønnesson, Vibeke Amble, Hans Christian Grande og Marit Emanuelsen Selju.

Ved siden av Oslofjorden har også Hurum og Bergens Seilforening nå fått samlet minst seks poengplukkere og fått dannet et lag. Hurum, som vant i 2019, rykket rett inn på 5. plass mens bergenserne er nummer 10 av de i alt 13 foreningene som har fått minst seks seilere registrert med rankingpoeng i årets sesong.

Se hele listen over Årets shorthanded-forening

Anette Melsom Myhre har lagt et godt grunnlag

På den individuelle listen – Årets shorthanded-seiler – er det forstatt Anette Melsom Myhre som leder. På denne listen er det årets fire mest poenggivende regattaer som teller for den enkelte seiler, og Melsom Myhres poeng er kommet igjennom seier i såvel Færder’n som Rustad Sails TwoStar, samt 7. plass i Sætrekruset. Det betyr at hennes neste resultat vil kunne påplusses de 352 poengene hun allerede har.

Hennes nærmeste utfordrer er Børre Søraas-Sæther fra Nesodden, som imidlertid har «brukt» hele kvoten på fire regattaer. Hans poengsum på 300 er sammensatt av resultater oppnådd i Færder’n, Rustad Sails TwoStar, Sætrekruset og Pantaenius Shetland Race. Hans dårligste resultat er 6. plassen i Sætrecruiset som ga 20 poeng, og for å kunne øke sin poengsum, må han i høstsesongen oppnå plasseringer som er bedre enn de han allerede har.

På tredjeplass følger fjorårets «Shorthanded-seiler», Yngve Lønmo, med 290 poeng. Også han har fire tellende resultater og er avhengig av å forbedre disse for å kunne øke poengsummen sin. I 2019 vant han tittelen ved hjelp av en poengsum på 380 poeng. Thomas Robberstad fra Stavanger ble nummer 2 med 330 poeng og Harald Walder, Bærum nummer 3 med 303 poeng.

Anette Melsom Myhre har med andre ord lagt et godt grunnlag for å kunne plassere seg svært høyt på årets liste nå før høstsesongen setter inn.

Se hele listen over Årets shorthanded-seiler.