RANKING: Christian Stensholt er en av mange shorthanded-seilere som deltar flittig i rankingregattaer.
RANKING: Christian Stensholt er en av mange shorthanded-seilere som deltar flittig i rankingregattaer.

Små ranking-endringer etter helgen

Asker Rundt brakte små endringer på SEILmagasinet shorthanded-ranking, men Anette Melsom Myhre som vant, styrket posisjonen som Årets Shorthanded-seiler.

Publisert

Anette Melsom Myhre fra Oslofjorden Seilklubb fortsetter å sette de etablerte shorthanded-seilerne på plass, og hun vant nok en shorthanded-regatta da hun gikk til topps i helgens Asker Rundt. Seieren var imidlertid knapp – det var bare 18 sekunder ned til Torgeir Sten Askvig fra Asker, som ble nummer to.

Med seieren styrket Anette Melsom Myhre sitt grep om Årets shorthanded-seiler-tittelen. Med seier i Rustad Sail TwoStar, Færderseilasen og Asker Rundt skal det seiles godt for å matche poengsummen hennes på 412,65 poeng.

Med seieren i Asker Rundt hoppet Anette også godt innpå Christine Walder fra Bærum, som fortsatt er ranket som beste dame på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Men nå er det kun 15 poeng som skiller de to.

Børre Søraas-Sæther fra Nesodden og rankingleder Yngve Lønmo fra Hurum er Anette Melsom Myhres nærmeste utfordrer i kampen om årets shorthanded-tittel, men nå har Anette opparbeidet 112 poengs forsprang på Børre. Det skal det seiles godt for å klare, men ikke umulig. Det er mange poenggivende regattaer igjen.

Se oppdatert liste over Årets shorthanded-seiler

Yngve Lønmo ligger fortsatt behagelig i toppen av SEILmagasinet shorthanded-ranking, som er den løpende rangeringen av landets shorthanded-seilere. Han har nå nærmere 300 poengs forsprang på Søraas-Sæther, som er nummer to på denne listen.

Se oppdatert ranking-liste

(Denne listen er ikke helt korrekt da det er oppdaget at noen resultater fra Nesodden Høstcup i 2018 mangler i regnestykket. Dette vil bli korrigert ved neste oppdatering. Korreksjonen innebære blant annet at Yngve Lønmo i stedet for å ha 1013 poeng har 1050 poeng)

Oslofjorden Seilklubb styrker aksjene

Med Anette Melsom Myhres poengfangst i Asker Rundt, styrket Oslofjorden Seilklubb også posisjonen som Årets ledende shorthanded-forening. Asker Seilforening er nærmeste opponent, og Asker Seilforening styrket også sin poengsum gjennom Håkon Hjorthøys 4. plass og Per Ottar Skaarets 6. plass i Asker Rundt.

Ingen seilere fra Moss Seilforening deltok i Asker Rundt, og avstanden mellom Asker og Moss på tredjeplass økte følgelig. Videre nedover på listen er det små endringer.

Se oppdatert over Årets Shorthanded-forening

Store endringer er det heller ikke på foreningsrankingen, men noen rokkeringer er det.

Se oppdatert liste over foreningsrankingen

Stille før stormen

Kommende helgs rankingregatta er Håøya Rundt i regi av Drøbaksund Seilforening. Regattaen har foreløpig beskjeden deltagelse, men deltagerlisten inneholder allerede navn som Lønmo og Walder. Håøya Rundt har både single- og doublehanded-klasse.

Påmelding til Håøya Rundt

Atskillig mer fart i sakene blir det når Hollænderseilasen går helgen deretter. Ettersom smittevernsbestemmelsene ikke gir rom for seiling med fullt mannskap annet en om alle er i familie eller fra samme husstand, har et rekordstort antall antall seilere valgt å seile doublehanded i Hollænderseilasen. Per i dag er nærmere 100 lag påmeldt!

Dersom det starter over 100 shorthanded-båter i Hollænderseilasen, sier rankingreglene at regattaens vekttall vil bli hevet fra 0,75 til 1,25. Starter det mellom 80 og 100 blir vekttallet 1,00.

Her blir det mye poeng å hente, og det vil nok også medføre store endringer på alle listene.

Parallelt med Hollænderseilasen, seiler vestlendingene i regattaen Askeladden i regi av Os Seilforening.