SOLO: Fullt så shorthanded blir ikke Oslofjorden Rundt gjennomført av deltagerne der.
SOLO: Fullt så shorthanded blir ikke Oslofjorden Rundt gjennomført av deltagerne der.

33 soloseilere i Asker

Hele 33 singlehanded-seilere legger opp til sesongstart i Asker 16. mai. Dermed er shorthanded-sesongen i gang for alvor – for soloseilerne.

Publisert Sist oppdatert

Forrige helg startet shorthanded-sesongen med Arsgrunnen Singlehanded i regi av Seilforeningen 1928. 12 seilere startet, og årets første toppscore gikk til Thomas Robberstad fra Stavanger Seilforening. Dermed styrket han posisjonen sin som landets nest høyest rankede shorthanded-seiler. Annenplassen gikk til Terje Rise (Seilforeningen 1928) og tredjeplass til Bjørn Forshei fra samme forening.

Lørdag 16. mai skal 33 seilere i aksjon under Oslofjorden Rundt, og dermed er det ikke bare vestlendingene som er i gang med sesongen. Deltagerlisten teller flere profilerte shorthanded-seilere, blant annet rankingleder Yngve Lønmo fra Hurum. Fem av de ti beste seilerne på SEILmagasinet shorthanded-ranking stiller til start i Oslofjorden Rundt, så det blir et svært skarpt felt.

Frem til 15. juni – så langt – er det kun singlehanded-regattaer som teller på rankingen. Årsaken er koronasituasjonen og bestemmelsene om at kun seilere fra samme husstand kan seile regatta sammen. Det gjør at ikke alle kan delta i doublehanded-regattaer.

Hva som vil skje etter 15. juni, avgjøres av hvordan myndighetene vil slippe opp på smittevernsreglene.

Ved siden av de 33 soloseilerne som stiller til start, blir Oslofjorden det reneste familietreffet. I husstand-klassen som seiler etter NOR-rating er det 26 båter, mens det i klassen uten spinnaker deltar åtte båter.

Komplett deltagerliste.