ALENE: Arsgrunnen Singlehanded innleder rankingsesongen 2020.
ALENE: Arsgrunnen Singlehanded innleder rankingsesongen 2020.

Ranking-sesongen starter denne helgen

Den første seilasen i SEILmagasinet shorthanded-ranking starter denne helgen. Seilerne i Stavanger-området er først ute.

Publisert

Egentlig skulle tre regattaer ha markert åpningen av årets ranking-sesong for shorthanded-seilerne, men to av de tre regattaene er avlyst. Det er kun Arsgrunnen Singlehanded i regi av Seilforeningen av 1928 som går av stabelen søndag 10. mai. Tilsammen åtte seilere er hittil påmeldt.

Årsaken til avlysningene av Drøbaksund Seilforenings Isbryter’n og Hvaler Rundt som Sarpsborg Seilforening skulle ha avholdt, er selvfølgelig den spesielle situasjonen landet er i for tiden. Seilforeningen 1928 har imidlertid valgt å la sin regatta gå av stabelen og fått den godkjent av Stavanger kommune, all den stund den kan gjennomføres forsvarlig i tråd med smittevernreglene. Seilerene kommer fra hver sin havneplass, møtes ute på fjorden, seiler regatta og returnerer hjem etterpå alene i hver sin båt – og de vil på den måten ikke være i nærheten av å utfordre noen en- og to-metersregler.

15. mai fortsetter rankingsesongen med Oslofjorden Rundt i singlehanded-klassen. Der er det til nå 15 deltagere i singlehanded-klassen.