Årets shorthanded-seiler: Målrettet duo i têt

Med seier i Kaupangleden, som var den tredje seieren på rad for duoen Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg, er de ikke overraskende årets beste shorthanded-seilere så langt.

Publisert Sist oppdatert

Ledelsen Marius Løken fra Røyken fikk som årets shorthanded-seiler etter Raymarine TwoStar, ble kortvarig. Den røk denne helgen da Sigmund Andre Hertzberg (Oslofjorden) og Tim Sandberg (Tønsberg) vant den nye regattaen til Larvik Seilforening, Kaupangleden, i sin nye Sun Fast 3300. De har jobbet hardt med båt, utstyr og seg selv – og det har gitt uttelling. Førsteplassen i Kaupangleden var deres tredje seier på rappen. Seiersrekken startet med Færderseilasen, fortsatte med TwoStar og toppet seg altså med Kaupangleden.

Det fjerde resultatet de har i poengsummen sin, er en 5. plass i Skagen Trøsten. Det resultatet ga 57,15 poeng, som dermed er poengsummen de må forbedre om de skal øke de 428,15 poengene de har samlet seg til nå. Det gir dem snaut 56 poengs ledelse på Marius Løken. Også han har fire tellende resultater i sin poengsum, som er 372,50, og han må forbedre sin dårligste delpoengsum på 52,5 om han skal kunne nærme seg duoen i têt.

Plassen bak Marius Løken deles av Hurum-seilerne Yngve og Asbjørn Lønmo, som fortsatt ligger på toppen av SEILmagasinet shorthanded-ranking.

Christine Walder fra Bærum er fortsatt best av damene, men Gina Lillemork Nilsen fra Drøbaksund haler innpå. 65 poeng skiller de to nå.

Bortsett fra noen norske seilere som skal delta i Pantaenius Bohusracet, går shorthanded-seilerne inn i noen ukers feriemodus, før høstsesongen starter med flere poenggivende regattaer og et kommende NM.

Se listen: «Årets shorthanded-seiler per 28.6.2021»

Bærums forsprang krymper

Bærum Seilforening holder fortsatt stand i konkurransen om å bli Årets shorthanded-forening, men to foreninger på Vestlandet nærmer seg. Der hadde de nylig sin korona-versjon av Shetland Race, og det ga god poenguttelling til Ran og Bergens Seilforening på 2. og 3. plass bak Bærum. Tønsberg Seilforening har gjort et jump opp på fjerdeplass, mens Hurum og Asker Seilforening har rykket ned.

21 seilforeninger har til nå klart å mønstre minst seks poengtagende seilere, men nå er det hele syv seilforeninger som bare trenger å få med seg en seiler til, for å kunne komme inn på den eksklusive listen over Årets shorthanded-forening. Bare det å komme på listen er jo en aldri så liten lagseier for en forening!

De syv foreningene som er en hårsbredd fra, er Brevik, Drammen, Frognerkilen, Holmestrand, Larvik, Moss og Røyken.

Se listen: «Årets shorthanded-forening per 28.6.2021».

Bærum leder også foreningsdelen av SEILmagasinet shorthanded-ranking, men på den listen er det Hurum og Nesodden Seilforening som er nærmeste utfordrer. For Hurum-laget gir Yngve og Asbjørn Lønmo svært god drahjelp med solide poengsummer, og klarer de å trekke med seg flere seilere i foreningen ut på regattabanen, kan Hurum fort bli en utfordrer til Bærum i têt. De to foreningene er foreløpig en liten klasse for seg.

Bak Nesodden følger Asker Seilforening på 4. plass, som igjen kniver hardt med Oslofjorden Seilklubb og Moss Seilforening. Bare noen få poeng skiller dem.

34 lager representert på listen (en forening må ha minst seks seilere med poeng på rankingen for å komme med), og blant dem er en stor forening som KNS overraskende helt nede på 12. plass.

Se listen: Foreningsranking per 28.6.2021».

Hele rankinglisten finner du her.