BESTE FORENING: I shorthanded-rankingen inngår det også en konkurranse om å bli beste shorthanded-forening. Så langt i sesongen er Asker-seilerne best.
BESTE FORENING: I shorthanded-rankingen inngår det også en konkurranse om å bli beste shorthanded-forening. Så langt i sesongen er Asker-seilerne best.

Asker-seilerne på topp som lag

Etter sesongens første shorthanded-regattaer, er det seilerne fra Asker som i flokk har manøvrert seg høyest opp på resultatlistene. De leder i konkurransen om å bli Årets shorthanded-forening.

Publisert Sist oppdatert

De seks beste fra hver forening på listen over Årets shorthanded-seiler til enhver tid, utgjør en forenings lag i konkurransen om å bli Årets shorthanded-forening, og så langt, etter Færderseilasen, er det Asker Seilforening som topper listen.

De seks seilerne som har sørget for at Asker gjør det, er Tore Kandahl, Anders Toppe, Elling Rishoff, Håkon Hjorthøy, Kjetil Bakke og Dag Skarsgård.m

Bak Asker Seilforening følger naboene fra Bærum, der det er Harald Walder, Bjarne Birkeland, Inger Birkeland, Ulrik Sandvig, Erling Guderud og Kjell Ulrik Sandvig som har seilt inn foreningens poeng. Deretter følger Kongelig Norsk Seilforening der Thomas Nilsson, Stein Thorstensen, Andreas Abildgaard, Morten Nissen-Lie, Christoffer Solgaard-Jakobsen og Richard Karlsen utgjør laget.

Den videre rekkefølgen er Moss, Bundefjorden, Stavanger, Seilforeningen 1928 og Gandsfjord.

For å komme med på listen må foreningen ha minst seks seilere som har scoret rankingpoeng i 2020, og det minimumkravet er det foreløpig kun åtte foreninger som har klart, så her gjelder det å få med seg bredden i hver enkelt forening!

Se hele listen for Årets shorthanded-forening.

Hurum best i det lange løp

Når det gjelder tilsvarende rangering på den løpende rankinglisten, SEILmagasinet shorthanded-ranking, er det Hurum Seilforening som leder. De var best etter fjorårets sesong, og de har så langt i sesongen beholdt plasseringen. Yngve og Asbjørn Lønmo, Colin og Edward Campbell, Kjetil Tørseth og Daniel Ingebretsen er de seks seilerne som sørger for å holde Bærum Seilforening, på plassen bak, drøye 600 poeng bak seg.

Harald og Christine Walder, Christer Lie, Henning Carlsen, Bjørn Hansen og Erling Guderud er de seks Bærum-seilerne som er tellende for foreningen sin. Nesodden Seilforening følger på 3. plass med Børre Søraas-Sæther, Olav Mork Bjørnås, Alf Magne, Henrik og Marianne Andersen, samt Kristian Jerpetjøn som poenggiverne. Mellom Bærum og Nesodden skiller det bare 35 poeng.

På denne listen er Asker nummer fire, KNS nr. 5, Bergen nr. 6, Stavanger nr. 7, Bundefjorden nr. 8, Ran nr. 9 og Askøy nr. 10.

Hele 28 seilforeninger har seks eller flere seilere representert på SEILmagasinet shorthanded-ranking.