BÆRUM: Christer Lie vant singlehanded-klassen i Skagen Trøsten og ga med den seieren Bærum Seilforening verdifulle foreningspoeng.
BÆRUM: Christer Lie vant singlehanded-klassen i Skagen Trøsten og ga med den seieren Bærum Seilforening verdifulle foreningspoeng.

Bærum knapt i têt av foreningene

Bærum Seilforening topper foreningsdelen av SEILmagasinet shorthanded-ranking. Men ledelsen på Hurum Seilforening er knapp.

Publisert

Seilerne fra Bærum fortsetter der de slapp etter sesongen 2021, takket være Christer Lie og Andreas Lawsons innsats i Skagen Trøsten der de plukket verdifulle rankingpoeng på sin forenings vegne. På foreningsrankingen teller hver forenings til enhver tid seks beste seilere med, og for å komme med på listen, må en forening ha seks seilere registrert med rankingpoeng.

Bærum Seilforening har mange seilere å ta av, og de seks som ved denne oppdateringen sørger for at foreningen har flest poeng av alle, er: Harald Walder, Christer Lie, Christine Walder, Andreas Lawson, Bjørn Hansen og Henning Carlsen.

Hurum Seilforening følger på annenplass, bare 100 poeng etter – og i forening-sammenheng er det lite. Huringenes gode plassering skyldes først og fremst Yngve og Asbjørns solide plassering på toppen av rankinglisten, men klarer foreningen å mønstre flere seilere i de kommende regattaene, vil de kunne bli vanskelige å slå. Men uten bredden, vil nok seilerne fra Hurum måtte slåss for å holde unna mot store foreninger med mange å ta av – som Asker på tredjeplass og Nesodden på fjerde.

Foreningsrankingen teller nå i alt 34 seilforeninger, og etter Skagen Trøsten klarte to nye foreninger å fylle kvoten på seks seilere og komme inn på listen. Det var Holmestrand Seilforening som føk rett inn på 17. plass og Larvik Seilforening på 32. plass.

Se hele foreningsrankingen

Asker-seilerne er kommet best i gang

På listen over «Årets Shorthanded-forening» som er utregnet etter samme prinsipp, teller kun årets resultater og poengene er hentet fra «Årets shorthanded-seiler»-liste. På denne foreningslisten er det foreløpig kun syv foreninger som har kunnet mønstre så mange som seks seilere.

Best i gang har seilerne fra Asker kommet. Ole Fredrik Melleby, Carl Hjalmar Knap, Frode Brattum, Håkon Hjorthøy, Tore Kandahl og Elling Rishoff er foreningens foreløpig tellende seilere.

Bærum Seilforening følger rett bak foran KNS og Bundefjorden. Deretter følger Bergens Seilforening, Stord Seilforening og Seilforeningen 1928.

Se detaljene i listen