BÆRUM: Bjørn Hansen har i sin Impala 31 «Sinbad» vært en flittig poengscorer for Bærum Seilforening og en av seilerne som har bidratt til at foreningen har havnet helt på toppen av SEILmagasinets foreningsranking.
BÆRUM: Bjørn Hansen har i sin Impala 31 «Sinbad» vært en flittig poengscorer for Bærum Seilforening og en av seilerne som har bidratt til at foreningen har havnet helt på toppen av SEILmagasinets foreningsranking.

Bærum-seilerne fortsatt på topp

Da sesongen 2020 var slutt, lå Bærum Seilforening på topp på SEILMagasinet shorthanded-rankings foreningsdel. Etter årets sesong ligger de fortsatt der, men nå med et mye større forsprang.

Publisert

I fjor var det nærmest dødt løp mellom Bærum og Hurum Seilforening. Da skilte det mikroskopiske 0,27 poeng mellom de to foreningene. Etter årets sesong har Bærum økt forspranget til huringene til hele 437,72 poeng. Det forteller litt om hvilken sterk sesong seilerne i Bærum har hatt – både når det gjelder bred deltagelse og gode resultater.

At foreningen har en shorthanded-serie gjennom som går over seks mandager gjennom hele sesongen, er kanskje en medvirkende årsak til at foreningens seilere slår så godt fra seg på resultatlistene for øvrig? Øvelse gjør mester – også i seiling…

Hurum Seilforening holder fortsatt andreplassen på listen, mens Nesodden Seilforening har passert Asker Seilforening i forhold til hvilke plasseringene de hadde på samme tid i fjor – etter endt sesong.

Foreningens ankere

I foreningskonkurransen er det slik at det er de til enhver tid seks beste seilerne på SEILmagasinet shorthanded-ranking fra en og samme forening som teller i lagkonkurransen, og de seks seilerne som sørger for at Bærum Seilforening kan loggføre hele 4004,78 poeng, er: Harald og Christine Walder, Andreas Lawson, Christer Lie, Bjørn Hansen og Peter Holm.

For Hurum Seilforening er det Yngve og Asbjørn Lønmo, Edward Campbell, Oddvar Eide, Kjetil Tørseth og Daniel Ingebretsen som har gitt foreningen sin poengsum, mens det for Nesodden er Børre Søraas-Sæther, Olav Mork Bjørnås, Alf Magne og Magnus Andersen, Pål Berntsen og Kristian Jerpetjøn.

Nedover på listen – sett i forhold til fjoråret – så har Oslofjorden Seilklubb passert Moss og er nå på 5. plass bak Asker. Tønsberg og Bergen beholder plassene sine på 7. og 8. plass, mens Ran har rykket opp fra 12. til 9. plass. Ny på topp ti-listen er også Frognerkilen Seilforening, som har rykket opp fra 11. plass. Ut av topp ti-listen har KNS og Stavanger Seilforening falt.

KNS har flest seilere

KNS er representert med flest seilere på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Hele 81 seilere er notert med rankingpoeng i løpet av de fire siste årene. Asker har med 73 seilere, mens Bærum (59), Bergen (52), Bundefjorden (49) og Fredrikstad (44) følger deretter på denne listen.

Oppegård og Arendals Seilforening har akkurat de seks seilerne som skal til for å få være med i lagkonkurransen, mens de øvrige seilforeningene med færre enn ti seilere er Frognerkilen (8), Holmestrand (8), Oslofjorden (9) Røyken (9), Oslo (9) og Brevik (9).

Se hele foreningslisten