UTFORDRERE: Thomas Robberstad og Tor Haugen er de eneste som kan utfordre Elling Rishoff om tittelen Årets Shorthanded-seiler.
UTFORDRERE: Thomas Robberstad og Tor Haugen er de eneste som kan utfordre Elling Rishoff om tittelen Årets Shorthanded-seiler.

Elling Rishoff har tittelen i lomma

Full klaff for utfordrerne og minst 20 startende i North Sails Nesodden Høstcup kan frata Elling Rishoff tittelen «Årets Shorthanded-seiler 2016».

Publisert Sist oppdatert

Tre forutsetninger må slå til dersom ikke Elling Rishoff (Asker) skal kunne smykke seg med tittelen Årets Shorthanded-seiler. Og det er at:

  1. Thomas Robberstad (Stavanger) og Per Haugen (Oppegård) deltar i North Sails Nesodden Høstcup
  2. De to vinner North Sails Nesodden Høstcup
  3. Det starter 20 eller flere båter i deres klasse i North Sails Nesodden Høstcup

Oppfylles disse tre forutsetningene, vil det være Thomas Robberstad og Per Haugen som sammen blir årets shorthanded-seilere 2016.

Ikke truet

Rune Aasberg (Bundefjorden) og Simen Løvgren (Asker) kunne også ha tuktet Elling Rishoff, men med skadet båt i Normandy Challenge Race er de ikke aktuelle deltagere i rankingsesongens avsluttende regatta på Nesodden.

Foreløpig har ikke rankingleder Rishoff noe å frykte, for per dags dato og en uke før påmeldingsfristen utløper er ikke utfordrerne hans påmeldt til North Sails Nesodden Høstcup. Heller ikke punkt to i forutsetningene er oppfylt; det er kun 10 påmeldte lag så langt.

Ikke store endringer

Siste helgs mange shorthanded-regattaer, som inkluderte NM, Zhik Skjæløy OneStar, Bodø Singlehanded, Bodø Doublehanded og sammenlagtresultatet i Bærum Seilforenings mandagsserie, brakte ikke så store plasseringsendringer i toppen av listen over Årets Shorthanded-seiler. Det ble imidlertid en del endringer av poengsummer.

Elling Rishoff økte med seier i Zhik Skjæløy OneStar sitt forsprang til Rune Aasberg og Simen Løvgren på delt 2. plass. Med et godt resultat i Normandy Challenge Race kunne de to blitt en alvorlig trussel for Rishoff, men med det indre forstaget dratt opp av fordekket og brudt seilas, er de ikke lenger noen utfordrere.

Nå er det derimot andre seilere som kan skyve «Solo2»-duoen ned fra 2. plassen de har. Det potensialet har Robberstad/Haugen. De ligger før regattaen på Nesodden på 4. og 5. plass.

Kan rykke frem

På 6. plass følger Børre Søraas-Sæther fra Nesodden. Han er allerede påmeldt til North Sails Nesodden Høstcup sammen med makkeren og klubbkameraten Olav Mork Søraas (på 17. plass) i deres Elan 37, og vinner de regattaen, kan Søraas-Sæther passere Per Haugen og ende på 5. plass på årets liste.

Den plassen kan også Svein Arild Hildrum fra Asker erobre. Han ligger kun 0,1 poeng bak Søraas-Sæther. Også han er påmeldt til Nesodden-regattaen i sin Swedestar 370, så her er det duket for et skikkelig internoppgjør.

Stian Soltvedt fra Askøy og de to Nordhordland-seilerne Arne Øi og Bjørn Runhovde rykket opp til henholdsvis 8. og delt 9. plass etter deres innsats i shorthanded-NM.

Uvisst hvem som blir beste kvinne

Marthe Olsen fra Fredrikstad ligger an til å bli årets kvinnelige shorthanded-seiler etter hennes 3. plass sammen med faren Truls Olsen i den poengrike regattaen Seapilot 2Star i våres.

LEDER: Marthe Olsen er best av de kvinnelige shorthanded-seilerne i år. Her sammen med faren Truls etter 3. plass i Seapilot 2Star.
LEDER: Marthe Olsen er best av de kvinnelige shorthanded-seilerne i år. Her sammen med faren Truls etter 3. plass i Seapilot 2Star.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Hun ligger imidlertid utsatt til om hun ikke deltar på Nesodden og får poeng der. Marthe Olsen kan bli passert av blant andre Christine Walder fra Bærum. Christine seiler også sammen med sin far, Harald, men de har på den annen side nettopp solgt sin Archambault 31, så skal de delta på Nesodden, må det skje i lånt båt.

Andre som har teoretisk mulighet til å ta igjen og normalt er aktuelle deltagere i North Sails Nesodden Høstcup, er Anne Heldal fra Røyken, Rikke Viksjø fra Bærum, Ingrid Danielsen fra KNS og Eira Naustvik fa Asker. Sistnevnte er allerede påmeldt og vil med 4. plass eller bedre passere Marthe Olsen.

Se hele listen over Årets Shorthanded-seiler 2016.