USLÅELIGE: Elling og Øyvind Rishoff virker uslåelige innen shorthanded-seiling for tiden.
USLÅELIGE: Elling og Øyvind Rishoff virker uslåelige innen shorthanded-seiling for tiden.

Far og sønn Rishoff i tet

Elling og Øyvind Rishoff topper listen over Årets Shorthanded-seilere før Færderseilasen. De to er også nummer en og to på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om hvem som for tiden dominerer norsk shorthanded-seiling. Far og sønn, Elling og Øyvind Rishoff fra Asker, topper det som fins av lister. De deler førsteplassen i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler, og for første gang er to fra samme familie nummer en og to på rankinglisten.

Seier i Oslofjorden Rundt og seiler i Helly Hansen Skagen Race med familiens First 40, «Gode Venner», gjorde susen. De virker uslåelige for tiden. I Færderseilasen stiller imidlertid de to i hver sin klasse. Elling seiler med sin gamle makker Morten Brekke, mens Øyvind seiler sin egen minitonner i R26-klassen.

Knapp margin

Etter at poengene fra Helly Hansen Skagen Race og Nordland Offshore Race er talt opp, skjøv Elling og Øyvind Rishoff Nina Rosenlund og Petter Ankjær-Jensen fra Ran ned på 3. plass. De har to poeng mindre enn Asker-seilerne, så marginene er små.

De to seilerne fra Vestlandet kunne også ha scoret poeng i Alutec Huftarøy Rundt, men med kun fire båter i shorthanded-klassen, ble ikke minimumantallet på seks båter for å få poeng, oppnådd.

Det samme skjedde i Ålesund Shorthanded, der kun tre båter stilte til start. Slikt blir det heller ikke poeng av.

Henrik Terjesen fra Bærum har etter seier i HH Skagen Race i shorthanded-klassen for de minste båtene, rykket opp til 5. plass over Årets Shorthanded-seilere. Mathew Kallenberg fra Seilforeningen av 1928, som lå på 3. plass ved forrige oppdatering, er rykket ned på 6. plass.

Deretter følger Tim Sandberg fra KNS og Sigmund Andre Hertzberg fra Bærum på delt 7. plass. De seiler i samme båt og ble nummer to i sin klasse i HH Skagen Race.

Hele listen finner du på SEILmagasinets ranking-side.