Nordland Offshore Race 2016

MOT VÆRØY: Dette bildet bør friste noen og enhver til å delta i Nordland Offshore Race. Bildet er tatt på vei mot runding Værøy i årets regatta.
MOT VÆRØY: Dette bildet bør friste noen og enhver til å delta i Nordland Offshore Race. Bildet er tatt på vei mot runding Værøy i årets regatta.

Friskt og strålende over Vestfjorden

Årets Nordland Offshore Race ble en ekte Vestfjorden-regatta.

Publisert Sist oppdatert

Vestfjorden viste seg fra en frisk, strålende og mest natur-vakre side under årets utgave av Nordland Offshore Race, som denne gangen hadde samlet 24 båter. Litt skuffende for arrangørene i Bodø Seilforening; de har stadig et mål om å passere 30 båter på deltagerlisten. Dette var det 11. forsøket på å klare det.

Etter årets vellykkete regatta har de lov til å håpe at målet vil bli nådd på det 12. forsøket.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

PÅ VEI UT: Feltet er på vei ut fra Bodø - rett etter start.
PÅ VEI UT: Feltet er på vei ut fra Bodø - rett etter start.

Frisk kryss

Båtene som deltok fikk i alle fall mye regattafølelse for pengene med kryss i nordvestlig vind til Værøy – og unnavindsseilas tilbake igjen til Bodø.

– Det blåste vel opp mot 13 m/sek på det meste og var to, tre meter høye bølger, forteller Svein-Arild Hildrum som er oppvokst i Svolvær, men nå bosatt på Østlandet og seiler for Asker Seilforening.

Sammen med Kurt-Arve Mosand fra Bodø Seilforenings Lofoten-avdeling – det vil si Svolvær – vant de sin klasse i hans Grand Soleil 40.

– Vi kom godt ut allerede fra start. Vi satte full duk, mens andre hadde revet ganske godt ned. Men vi bar duken helt opp til Værøy og rundet som første båt der. Grand Soleil-en går veldig bra på kryss i mye vind, sier han.

Sekundstrid

På lensen tilbake igjen knappet imidlertid flere inn på forspranget, og da de rundet Nupen, fikk de vite at de ikke lenger hadde beste korrigerte tid.

– Da måtte vi skjerpe oss skikkelig og konset veldig på vei inn mot mål.

Og det holdt. Det ble klasseseier foran Arne Linchausen og Ivar Westvig fra Bodø i deres Bavaria 37. 24 minutter skilte på korrigert tid.

I klassen for de minste båtene gikk seieren til Bodø-seilerne Harry Nilsen og Terje Enebakk. De seilte en Contrast 33, og i denne klassen var det meget jevnt og man kan trygt bruke uttrykket at «de knep seg foran». 32 sekunder var de foran klubbkameratene Johnny Østerhus og Trond Bliksvær i deres Hanse 385.

Fullstendige resultater.

Tøff bragd

I klassen for de minste båtene startet det to J/80. En av dem fullførte.

– Det var imponerende. Båtbygger Kai Linde hadde tatt med seg en kvinnelig, tysk båtbyggerlærling, Paula Gössling, og de fullførte i fin stil under de – jeg vil si – ganske tøffe forholdene. Det står det respekt av, sier Hildrum.

I den andre J/80-en var det sjøsyken som ble for tøff.

Noe for søringa’n

– Jeg synes absolutt flere seilere fra Sør-Norge burde gripe sjansen og delta i denne flotte seilasen. Regattaen foregår i en fantastisk natur i midnattsol, og dessuten er nordlendingene svært trivelige og Bodø Seilforening en svært dyktig regatta-arrangør. Det kan egentlig ikke bli bedre, sier Hildrum.

Han forteller at det helt sikkert vil være mulig og låne/leie båter for å delta.

– Det vil helt sikkert også være seilere som vil finne mannskapsplass til seilere fra Sør-Norge, sier Hildrum, som har deltatt i regattaen en rekke ganger, og vender tilbake igjen og igjen.

Det er bare å begynne å planlegge.