RAYMARINE 2STAR

ETTERLYSER: Are Wiig etterlyser flere konkurrenter i klassen som bærer hans eget navn.
ETTERLYSER: Are Wiig etterlyser flere konkurrenter i klassen som bærer hans eget navn.

– Hvor blir eventyrerne av?

Are Wiig ofrer mye for å seile Golden Globe alene rundt jorden, og i Raymarine 2Star har han sin egen klasse, men hvor blir konkurrentene av?

Publisert Sist oppdatert

Drøye en uke før den endelige påmeldingsfristen utløper er det 39 båter påmeldt i Raymarine 2Star. Racer/Cruiser er en største klassen med 26 lag, i Open Class er det ti, mens det kun er tre lag i Are Wiig Class – klassen for seilere som ikke nødvendigvis har det hotteste utstyret eller de største ambisjonene, men som kanskje først og fremst ser på Raymarine 2Star som en opplevelse og en utfordring å gjennomføre.

Foruten Are Wiig selv og sønnen hans, Alf Harald, stiller regattaens eneste rene jentelag så langt, Eira Naustvik og Grete Valstad, til start. Det tredje laget består av Truls Daae Starheim og Thomas Jobling, som deltok i Are Wiig Class også i 2016.

Forundret

– Men hvor er alle de andre som har ordinære båter og som kan ha glede og nytte av å få shorthanded-erfaring – ikke minst med henblikk på sommerens ferieturer?

– Jeg er veldig forundret over at ikke flere har meldt seg på i Are Wiig Class. Her har vi en norsk seiler som satser alt på å seile jorden rundt alene. Han har til og med solgt huset sitt for å kunne delta, og så er det ingen som stiller opp i en klasse vi har opprettet for å hedre ham og gi ham litt sparring i forberedelsene. Are Wiig Class er for dem som vil ta regattaen mer som en utfordring og en opplevelse enn en renspikka jakt etter sekunder – og det er en klasse for dem som vil bli bedre og tryggere sjømenn når de senere er ute på tur med familien. Her vil jeg vel bare si: Still opp folkens og vis at dere har et snev av hår på brystet, og ikke bare er opptatt av putetrekk og komfort om bord!

Salven kommer fra arrangementssjefen, Svein Olav Moe, som selv er en av regattaens trofaste deltagere. Han etter litt av «Birkebeiner-ånden» blant deltagerne.

Are Wiig selv, han sier det slik:

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Påmeldingsfristen løper ut 6. juni. Mer informasjon om regattaen finner du på nettsiden til Raymarine 2Star.

I 2016 stod det 50 båter på deltagerlisten. Det målet er 11 båter unna, men Svein Olav Moe legger ikke skjul på at han hadde håpet på enda flere deltagere.

Regattaen starter i år fra Hankø, etter å ha hatt Skjæløy som utgangspunkt de siste årene.