LEDER: Harald Gellein og Ragnar Skjølingstad leder i konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler.

Jevnt og spennende om årets tittel

I konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler er det svært jevnt. Mellom de fire beste skiller det kun fire poeng!

Publisert

Førsteplassen deles mellom parhestene Harald Gellein fra Stavanger og Ragnar Skjølingstad fra Gandsfjord. De seiler sammen i First 36.7-en «Mithrandir», og det som brakte dem helt til topps på listen over årets shorthanded-seilere, var seier i den mellomste klassen i Seilmakeren Doublehanded. Med seg i poengsummen på 178 har de også en annenplass i Arsgrunnen Shorthanded.

Tre poeng bak følger nok en Stavanger-seiler, Thomas Robberstad. Også han har med seg poeng fra Arsgrunnen Shorthanded. Ytterligere ett poeng bak følger Bjørn Hansen fra Bærum som har sanket poeng i tre regattaer: Seilmakeren Doublehanded, Huftarøy Rundt og Oslofjorden Rundt.

I konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler teller den enkelte seilers fire beste resultater i løpet av sesongen, og hittil er det kun én seiler som har fire regattaer med seg i poengsummen sin. Det er Kristian Jerpetjøn fra Nesodden på 14. plass. Hans poeng stammer fra Skagen Race, Oslofjorden Rundt, Isbryter’n og forrige helgs Drøbak-Tristein. Med fire tellende regattaer, betyr det at han nå må forbedre sitt dårligste resultat for å øke poengsummen sin.

HARALD GELLEIN: Han kan så langt slå seg til ro i toppen av shorthanded-listen.

Færder’n kan endre mye

Kommende fredag er det Færderseilas med mange shorthanded-seilere, og spørsmålet er om Stavanger-seilerne i têt overlever plassene sine etter den. En av dem kan klare det, for Thomas Robberstad er påmeldt i Færderseilasen sammen med Per Haugen fra Oppegård, som også kan klatre opp blant de aller fremste. De fremste utfordrerne til Stavanger-seilerne er Håkon og Christian Hjorthøy fra Asker, som ligger på delt 5. plass på Årets shorthanded-seiler-listen. Utfordrere er også de to i rankingtoppen, Yngve og Asbjørn Lønmo. De ligger på delt 8. plass.

Karen Drange leder

Karen Drange fra Os Seilforening topper listen over årets beste shorthanded-seilere på damesiden. Sammen med Jan Vidar Nordstrand fra Bergens Seilforening kom hun på 4. plass i Seilmakeren Doublehanded, og med den poengsummen føk hun rett til topps.

Nina Rosenlund fra Ran følger på 2. plass, mens Natacha Fabregas, også hun fra Ran, kom rett inn på 3. plass i sin første poenggivende shorthanded-regatta. Sammen med Juraj Palenik kom hun på 4. plass i den minste klassen i Seilmakeren Doublehanded.

Se hele listen for shorthanded-seilere.

Stavanger beste forening

Stavanger Seilforening topper også foreningslisten for årets regattaer. Foreningen som er arrangør av årets NM i shorthanded-seiling, leder foran Asker, Ran, Bergen og Bodø.

10 foreninger er til nå registrert på listen. For å komme med på den må en seilforening ha minst seks seilere som har scoret rankingpoeng i år.

Se hele listen over shorthanded-foreninger.