NÆRMER SEG: Børre Søraas-Sæther plukker stadig rankingpoeng og tar inn på rankingleder Yngve Lønmo.
NÆRMER SEG: Børre Søraas-Sæther plukker stadig rankingpoeng og tar inn på rankingleder Yngve Lønmo.

Ledelsen krymper for rankinglederne

Yngve Lønmo har fortsatt en komfortabel ledelse på SEILmagasinet shorthanded-ranking, men ledelsen til Børre Søraas-Sæther krymper. Det samme gjelder blant kvinnene.

Publisert

Med rankingpoeng både i regattaen Sætrekruset og i Pantaenius Shetland Race, har Børre Søraas-Sæther fra Nesodden knappet inn på forspranget til ledende Yngve Lønmo fra Hurum. Ikke mye, riktignok, men fra forrige oppdatering er Søraas-Sæther nå 20 poeng nærmere. Lønmos ledelse er før høstsesongen setter inn fortsatt komfortabel med 229,87 poeng. så noe troneskifte vil det med andre ord ikke kunne bli med det aller første.

Rekkefølgen blant de tre beste på rankingen er uendret etter at rankingpoeng fra Sætrekruset, Pantaenius Shetland Race og Pantaenius Bohusracet er føyd til. Thomas Robberstad fra Stavanger ligger fortsatt på 3. plass. Når det gjelder svenske Bohusracet, deltok det kun én norsk båt i år – hvilket jo har sine naturlige korona-årsaker. Vilhelm Vardøy (Bundefjorden) og Steinar Torsvik (KNS) kom på 5. plass i sin klasse.

Blant de 25 beste på rankingen er det heller ingen nye navn, men det kan være verdt å merke seg at Harald Matland fra Nordhordland har avansert fra 15. til 11. plass og snuser på en topp 10-plassering, mens Willy Forland fra Ran følger drøye 10 poeng etter på en 12. plass (opp fra 19. plass). De er dermed de to beste seilerne fra Vestland fylke, mens Robberstad fortsatt er beste vestlending om man også tar med seilere fra Rogaland.

To nye seilere har tatt seg inn på topp 50-listen. Torvald Fossestøl fra Bergen har klatret fra 81. til 37. plass, mens Vilhelm Vardøys resultat i Bohusracet har medført et avansement fra 90. til 43. plass.

Fire seilere er nye blant de 100 beste. Eivind Tysse, Hardanger har seilt seg opp fra 159. til 63. plass. Marius Andersen fra Frognerkilen er nå nummer 65 (opp fra 104. plass), mens makkeren hans, Elise Lehre fra Frognerkilen, har klatret fra 114. til 75. plass. Steinar Torsvik har avansert fra 256. til 90. plass takket være Bohusracet.

Ledelsen krymper

Også Christine Walder fra Bærum, som er høyest rankete kvinne, erfarer at ledelsen til nærmeste utfordrer minker. Christine er nå 61,78 poeng foran årets shorthanded-komet, Anette Melsom Myhre fra Oslofjorden Seilklubb. Bente Vikenes fra Asker, som vant Sætrekruset sammen med makker Ole Aabel, nærmer seg også og er nå 3. best blant kvinnene. Eira Naustvik fra Asker er nummer fire mens Elise Lehre er 5. best.

Se hele rankingen

Hurum Seilforening fortsatt best

Hurum Seilforening ligger fortsatt på topp på rankingen for seilforeninger, der de seks beste seilerne til en seilforening teller med i lagkonkurransen. Det gjør de til tross for at de har mistet Colin Campbell, som i 2019 seilte for Hurum, nå seiler for Drøbaksund Seilforening. Ifølge NSFs lover har man anledning til å representere kun én seilforening i løpet av en sesong i en og samme klasse.

Nesodden Seilforening på 2. plass har knappet inn på forspranget til Hurum som følge av dette. Bærum Seilforening ligger på 3. plass med Asker Seilforening hakk i hæl.

Oslofjorden Seilklubb har i og med denne oppdateringen for første gang fått seks seilere som har sanket rankingpoeng, noe som gir dem en plass i lagkonkurransen. Og i den debuterer de med et brak og rykker rett inn på 5. plass. Avstanden opp til ledende Hurum er 494,22 poeng – noe som i lagsammenheng ikke er all verden – og det betyr at de fire foreningene i tet bør moblisere og skjerpe seg om ikke de skal bli innhentet av den fremadstormende nykomlingen og utfordreren Oslofjorden Seilklubb.

Se hele foreningsrankingen