PÅ TOPP: Yngve Lønmo (t.h.) og pappa Asbjørn er ustoppelige på SEILmagasinet shorthanded-ranking.
PÅ TOPP: Yngve Lønmo (t.h.) og pappa Asbjørn er ustoppelige på SEILmagasinet shorthanded-ranking.

Øker og øker rankingledelsen

Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum er ustoppelige på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Seier i Hollænderseilasen gjør at avstanden til konkurrentene blir større og større.

Publisert

– En fin seilas og en tett fight helt til mål, sier Yngve Lønmo om Hollænderseilasen.

Og han har all grunn til å smile, for den tette fighten endte med seier i den minste av de tre shorthanded-klassene. Snaue to minutter på korrigert tid var sønn og far Lønmo foran Tobias Brodtkorb og Audun Tobias Narjord fra Holmestrand. På tredjeplass i klassen kom fjorårets Årets shorthanded-seiler, Øyvind Knudsen fra Moss, som seilte sammen med broren Morten.

Ekstra grunn til å smile hadde også Lønmo-paret fordi de vant i et svært kompetitivt shorthanded-felt som talte hele 20 av de 30 beste seilerne på rankingen. Det betød at regattaens vekttall ble hevet fra 0,75 til 1,00, noe som resulterte i ekstra mange poeng i potten for alle som plasserte seg blant de 12 beste i Hollænderseilasen.

Hollænderseilasen førte til små endinger når det gjelder de nærmeste plassene bak Lønmo-familien. Plasseringene fra 1 til 6 er uforandret fra forrige oppdatering, men poengforskjellene har økt eller krympet dem imellom. Avstanden fra ledende Yngve Lønmo til Harald Walder fra Bærum på 3. plass er nå på hele 425 poeng. Bak Walder er det imidlertid atskillig tettere: Drøye 30 poeng er det fra Walder til Børre Søraas-Sæther fra Nesodden på 4. plass og så er det drøye 70 poeng videre ned til Øyvind Knudsen på 5. plass.

En duo som stadig knapper inn på forspranget til seilerne foran, er Tim Sandberg fra Tønsberg og Sigmund André Hertzberg fra Oslofjorden. I likhet med to blad Lønmo har de gjort det til en vane å vinne regattaer – noe de også gjorde i Hollænder’n. De ligger på henholdsvis 6. og 7. plass.

Klatrer oppover

Av øvrige seilere som har fått grønn pil på seg på rankinglisten ved denne oppdateringen, kan nevnes at Lars-Fredrik Moe-Helgesen fra Drøbaksund er nykommer blant de 50 beste etter å ha rykket opp fra 57. plass til 41. plass etter sin Hollænder-innsats. Blant de 50 beste er også makkeren hans, Gina Lillemork Nilsen fra samme forening, som gjorde et bygs fra 78. til 45.plass. Andreas Abildgaard fra KNS er også kommet inn i det gode topp 50-selskapet igjen – han har vært der tidligere – etter å ha avansert fra 64. til 47. plass.

Stein Thorsetensen, KNS (fra 119. til 60. plass), Frank Sandberg, KNS (fra 109. til 85. plass), Mari Sveen, Oslofjorden (fra 132. til 87. plass og Bjørn E. Børresen, Bærum (fra 123. til 92. plass) er nykommere blant de 100 beste på SEILmagasinet shorthanded-ranking.

Se hele ranking-listen

Bærum best som lag

I foreningsrankingen ligger stadig Bærum Seilforening på en stødig førsteplass – 334 poeng foran Hurum Seilforening. Harald og Christine Walder, Andreas Lawson, Christer Lie, Bjørn Hansen og Peter Holm utgjør Bærum-laget. Lagene er dynamiske og formes ved hver rankingoppdatering av de seks beste seilerne fra én forening på rankingen.

Hurum-seilernes gode plassering skyldes først og fremst Yngve og Asbjørn Lønmos suverene seiling, men dersom de får moblisert flere seilere fra sin egen forening i resten av høstsesongen, kan huringene bli en alvorlig trussel for Bærum-seilerne. For potensialet er stort dersom Yngve og Asbjørn får med seg flere.

Nesodden Seilforening innehar en sikker tredjeplass, mens det er atskillig mer kniving mellom Asker Seilforening og Oslofjorden Seilklubb på 4. og 5. plass. Moss holder også godt følge og avstanden videre ned til Tønsberg er heller ikke stor.

I alt er det 35 seilforeninger som nå har seks eller flere seilere notert på SEILmagasinet shorthanded-ranking og dom dermed kan danne lag. Horten Seilforening og Nesøya Seilforening trenger kun å få med seg en seiler til på en poenggivende plassering, så vil også de være med i lagkonkurransen.

Neste helg er det NM i shorthanded-seiling på Hankø der 50 lag er påmeldt.

Topp 10 Foreninger:

  1. Bærum Seilforening, 3417,48 poeng
  2. Hurum Seilforening, 3083,36 poeng
  3. Nesodden Seilforening, 2661,93 poeng
  4. Asker Seilforening, 2277,04 poeng
  5. Oslofjorden Seilkubb, 2221,32 poeng
  6. Moss Seilforening, 2159,44 poeng
  7. Tønsberg Seilforening, 2066,41 poeng
  8. Ran Seilforening, 1813,43 poeng
  9. Bergens Seilforening, 1799,84 poeng
  10. Frognerkilen Seilforening, 1684,10 poeng

Se hele foreningsrankingen