ÅRETS FØRSTE SEIER: Kristian Andreasen og Siv Lund vant årets første shorthanded-regatta.
ÅRETS FØRSTE SEIER: Kristian Andreasen og Siv Lund vant årets første shorthanded-regatta.

Shorthanded-start i Stavanger

I går ble årets første shorthanded-regatta og dermed også de første rankingpoengene utdelt i Stavanger. Ti båter fullførte Arsgrunnen Shorthanded.

Publisert Sist oppdatert
ÅRETS FØRSTE SEIER:
ÅRETS FØRSTE SEIER:

Kristian Andreasen og Siv Lund fra Gandsfjord Seilforening ble de aller første til å toppe en resultatliste i årets sesong med shorthanded-seiling og -ranking. De vant regattaen Arsgrunnen Shorthanded treningsseilas i regi av Seilforeningen 1928 på søndag. Ti båter stilte til start i tildels frisk vind.

– Det ble en veldig fin seilas og mange timer med god trening. Vi så ikke andre Expresser, men de kommer vel når sesongen kommer mer igang, skriver Kristian Andreasen på sin Facebook-side om regattaen.

Han og Siv Lund seilte i Expressen «Gullfix», og med den slo de Nils Bøe og Arve Jaathun fra Gandsfjord i en Bavaria Match 38 med snaue ti minutter på korrigert tid. Kun 13 sekunder etter fulgte Terje Rise og Espen Reiss Mathiesen fra arrangørforeningen på tredjeplass. Komplett resultatliste.

Mens det ble regatta i Stavanger, måtte Isbryter’n i regi av Drøbaksund Seilforening denne helgen avlyses på grunn av restriksjoner. Seilforeningen 1928 hadde knyttet de magiske ordene «treningsseilas» til sin regatta – og da fikk de grønt lys.

Nå ser det imidlertid ut til å løsne litt for shorthanded-seilingen generelt, for i dag fikk Bærum Seilforening klarsignal fra Helsedirektoratet til å arrangere Skagen Trøsten kommende onsdag for inntil 200 personer. Per nå er 56 båter påmeldt, og påmeldingen skjøt fart straks klarsignalet for regattaen forelå.

Første oppdaterte rankingliste vil foreligge etter neste helgs regattaer.

Oversikt over kommende rankingregattaer.