SISTE SJANSE: Siste sjanse til å melde seg på til årets Seapilot 2Star er i dag.
SISTE SJANSE: Siste sjanse til å melde seg på til årets Seapilot 2Star er i dag.

Siste sjanse for doublehanded-utfordring

Ved midnattstider i dag går påmeldingsfristen til årets Seapilot 2Star ut.

Publisert Sist oppdatert

51 lag er per i dag påmeldt til shorthanded-regattaen Seapilot 2Star, men arrangørene i Fredrikstad Seilforening håper man på at enda flere seilere vil finne veien til Skjæløy 16. juni – torsdagen etter Færderseilasen. 53 båter deltok i 2015; og i Fredrikstad synes man det hadde vært inspirerende å toppe det tallet og kunne vise til en regatta som i disse tider faktisk øker deltagerantallet.

Det må i så fall skje i løpet av dagen, for ved midnattstid stenges påmeldingen.

Egen klasse for utfordring

Spesielt savner arrangøren deltagere i den nye «Are Wiig»-klassen, som er satt opp for dem som først og fremst ser på Seapilot 2Star som en utfordring å gjennomføre, og som ikke har båten spekket med en hvass og kostbar seilgarderobe. Arrangørens tanke med denne klassen, som har fått navn til ære for Are Wiig som selv skal foreta den ultimate utfordringen i 2018; å seile jorden rundt alene non stop, var å tilby en klasse som speilet noe av det opprinnelige opplevelseseventyret Seapilot 2Star var tenkt som da regattaen ble lansert i 2004.

Are Wiig stiller selv til start i klassen med båten han skal seile jorden rundt med.

– Det hadde vært morsomt om han fikk flere å matche mot, sier Per Arne Skjeggestad i Fredrikstad Seilforening.

To andre klasser

Regattaen har i år også en egen «Open Class» som er myntet på båter som har sin styrke på unnavindsseiling, slik at seilerne der skal kunne konkurrere på likere vilkår og slik at det ikke vil være andelen bidevind- eller unnavindsseilas som bestemmer om de skal ha en sjanse til å hevde seg eller ikke.

De resterende påmeldte båtene blir samlet i en racing/cruising-klasse som tegner til å bli den klart største.

Ranking og premier

Seapilot 2Star er den viktigste regattaen i SEILmagasinet Shorthanded-ranking med vekttall 1,75, og foruten de vanlige premier til de beste, deles det også ut en rekke ekstrapremier. Blant annet til beste mixete lag, beste foreldre/barn-lag, beste søsken-lag og beste foreningslag.

Det deles også ut premie til beste båt av en båttype dersom det er fem eller flere av samme båttype. Nærmest til å nå en slik status er Elan 350, som det er tre påmeldte båter av.

Les mer om Seapilot 2Star.

I dag kl 23:59 går påmeldingsfristen ut.