Seilmakeren Doublehanded 2016

DRØMMEFORHOLD: Mye tyder på drømmeforhold under Seilmakeren Doublehanded.
DRØMMEFORHOLD: Mye tyder på drømmeforhold under Seilmakeren Doublehanded.

Utfordrende solskinnsseilas

Seilmakeren Doublehanded tegner til å bli en solskinnsseilas, men med utfordrende vindforhold.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerne i Seilmakeren Doublehanded ser ut til å kunne legge igjen regntøyet på land denne gangen. Solkrem blir langt viktigere. Yr har ikke en eneste regndråpe i sitt langtidsvarsel på strekningen mellom Askøy og Haugesund, og vinden blir lett og varierende. Man kan nesten snakke om «nordavind fra alle kanter»; vindpilene går i alle retninger gjennom fredag 27. og lørdag 28. mai.

Det oppløftende er at det ikke er snakk om havblikk, selv om det nok vil være perioder med lite vind mellom vindskiftene. Varselet for eksempelvis Korsfjorden ser per i dag slik ut:

[Artikkelen fortsetter under varselet]

skjermbilde20160521kl.08.20.52
skjermbilde20160521kl.08.20.52

Mye tyder med andre ord for at Seilmakeren Doublehanded 2016 vil kunne bli en fløteseilas av de sjeldne og en regatta som vil stille krav til seilernes strategiske evner mer enn de fysiske. Å kunne tolke værtegn, kjenne termikkens regler og å ha for seg et godt bilde av strømmen og tidevannet langs kysten, kommer til å være avgjørende faktorer i årets seilas.

En av deltagerne, Harald Gjøsæter, har utarbeidet to omfattende dokumenter om vind- og strømforholdene på strekningen. Den vil trolig være obligatorisk lesning for alle deltagerne.

Les: Vegval langs ruta Askøy-Haugesund

Les: Straumtilhøva langs ruta

35 båter påmeldt

Hittil er 35 lag påmeldt, men arrangørene i Askøy Seilforening har tro på at 40-tallet vil kunne rundes og et håp om at 50-tallet vil kunne nås. I 2015 stod det 41 lag på deltagerlisten.

– Det er et tall vi bør kunne toppe, mener arrangørene i Askøy Seilforening, som synes det vil kunne være hyggelig å kunne arrangere en regatta som kan vise til økning i deltagerantallet.

Påmeldingsfristen løper ut mandag kveld kl 21:00. Det er verdt å merke seg for dem som vil delta i den solskinnsseilasen Seilmakeren Doublehanded tegner til å bli.

Tracking og ranking

Alle båtene vil bli utstyrt med trackere slik at de kan følges i kartet – både for tilskuere og deltagerne selv. Det siste kan kanskje bli ekstra aktuelt i år, nå som regattaen tegner til å kunne bli et gigantisk sjakkspill mellom Askøy og Haugesund. Å vite hvor konkurrentene er og ta valg i forhold til dem, kan bli avgjørende.

Mye tyder på at Seilmakeren Doublehanded vil bli den regattaen i verden som vil kunne få benytte den danske tracking-leverandøren TracTracs nye og oppgraderte trackingsystem.

– TracTrac holder nå på med de aller siste testene av systemet, sier Hans Petter Jensen i Sail Race System.

Seilmakeren Doublehanded teller også med på SEILmagasinet Shorthanded-ranking med høy faktor; 1,5.