Årets Shorthanded-seiler 2016

TIL TOPPS: Torkjell Tolo og Harald Matland gikk ikke bare til topps i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded. Nå topper de også listen over Årets Shorthanded-seilere 2016.
TIL TOPPS: Torkjell Tolo og Harald Matland gikk ikke bare til topps i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded. Nå topper de også listen over Årets Shorthanded-seilere 2016.

Vestland-seilere har tatt têten

Seieren i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded har sendt Harald Matland og Torkjell Tolo i têten i kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler.

Publisert Sist oppdatert

Harald Matland og Torkjell Tolo fra henholdsvis Nordhordland Seiulforening og Hardanger Seglklubb ble de store seilerne under Norgeshus Seilmakeren Doublehanded i år. De vant klassen med flest deltagere, og det har brakt dem på toppen av listen over Årets Shorthanded-seilere 2106 – foreløpig.

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded er den nest viktigste shorthanded-regattaen i år, og den har et vekttall på 1,5.

Etter at første måned av sesongen er unnaseilt, teller shorthanded-listen tilsammen 171 seilere.

Runner up

Nærmest Vestland-duoen følger Elling og Øyvind Rishoff – far og sønn – fra Asker. De vant på sin side shorthanded-klassen i Oslofjorden Rundt den samme helgen, og de har fra før av også en seier i Helly Hansen Skager Race i lomma. Oslofjorden Rundt hadde vekttall 0,75, og ga med andre ord ikke samme poeng-uttelling som regattaen på Vestlandet, men snart går Seapilot 2Star av stabelen med vekttall 1,75 – og da vil seilerne fra Østlandet kunne ta sitt monn igjen.

Påmeldingsfristen til Seapilot 2Star går for øvrig ut 1. juni ved midnattstider, så vil en ha være med å seile om mange rankingpoeng, bør en kjenne sin besøkelsestid.

Best fra Stavanger

Thomas Robberstad fra Stavanger ligger på den siste pall-plassen på shorthanded-listen etter sin 2. plass i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded. Han har også med seg en seier fra Arsgrunnen Shorthanded tidligere i år i regnskapet.

Neste tellende regatta er Færderseilasen, der det er påmeldt 24 lag. Færder’n har vekttall 0,75. Deretter følger Seapilot2Star der 50 lag til nå står på deltagerlisten.

Se hele listen over Årets Shorthanded-seiler.