VISER HEKKEN: Elling og Øyvind Rishoff viser stadig de fleste konkurrentene hekken i sin First 40 «Gode Venner».
VISER HEKKEN: Elling og Øyvind Rishoff viser stadig de fleste konkurrentene hekken i sin First 40 «Gode Venner».

Far og sønn Rishoff styrket posisjonen

Med 2. plass i Pantaenius Bohusracet styrket Elling og Øyvind Rishoff posisjonenen på toppen av SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Publisert Sist oppdatert

De kan trygt si det nå: «Ingen over, ingen ved siden».

Far og sønn, Elling og Øyvind Rishoff fra Asker, topper det som fins av lister for shorthanded-seilere i Norge etter halvseilt sesong. De ligger som nummer en og to på SEILmagasinet Shorthanded-raning – med klar margin til de andre seilerne – og de deler førsteplassen i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler

Avgjørelsen når det gjelder hvem av dem som vil bli best, vil trolig falle under Zhik Skjæløy OneStar senere i høst, der de rett og slett ikke kan seile sammen…

I Pantaenius Bohusracet, som ble en frisk opplevelse for mange, seilte Asker-duoen inn til 2. plass i sin klasse, og tok med det med seg en god porsjon rankingpoeng og styrket derved sine aksjer på rankingen. Men bortsett fra det er det ikke skjedd endringer blant de 10 beste etter at Bohusracet og Pantaenius Shetland Race nå er kommet med i regnskapet og første del av sesongen er unnagjort.

Les mer om Pantaenius Bohusracet: 50 knops vind skilte klinten fra hveten

Mange svenske poeng

Pantaenius Bohusracet ga mange svenske seilere poeng, og aller best av dem er Magnus Lundgren som nå har seilt godt i denne regattaen for fjerde året på rad. Poengene han har sanket sammen i disse fire regattaene, er nok til å plassere ham på en 15. plass på rankingen.

Ialt er det nå seks svenske seilere blant de 50 beste på rankingen.

Norske bevegelser

Svein Are Løtveit og Jan Muren fra Asker, som også ble nummer to i sin klasse i Bohusracet, har gjort et bygs fra 155. plass og opp til 60. plass på rankingen, mens Rasmus Tørnqvist fra Gandsfjorden, som vant Pantaenius Shetland Race sammen med sveitseren Fredi Zahn, har kommet opp på 81. plass fra tidligere 189. plass.

Det er de største endringene blant de 100 beste siden site oppdatering – og før høstsesongen starter.

Tar innpå

Blant de kvinnelige shorthanded-seilerne er Anne Heldal (Røyken), Christine Walder (Bærum) og Eira Naustvik (Asker) fortsatt de tre beste, mens Nina Rosenlund fra Ran med sin 8. plass i Shetland Race tar innpå dem, og har seilt seg opp til å bli den fjerde beste på rankingen blant damene.

Se komplett rankingliste

Hvem blir Årets Shorthanded-seiler?

I konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler ligger Øyvind og Elling Rishoff nå på delt førsteplass. Deres sterkeste utfordrere er Sigmund Andre Hertzberg (KNS) og Tim Sandberg (Tønsberg) drøye 55 poeng bak.

UTFORDRERE: Tim Sandberg (t.v.) og Sigmund André Hertzberg er de største utfordrerne til Elling og Øyvind Rishoff i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler.
UTFORDRERE: Tim Sandberg (t.v.) og Sigmund André Hertzberg er de største utfordrerne til Elling og Øyvind Rishoff i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

I denne konkurransen er det kun årets fire mest poenggivende regattaer som teller, og begge lag har fortsatt mulighet til å forbedre poengsummen sin. Bak truer også andre seilere som ikke har fire tellende regattaer ennå, men som har fått en solid score i de regattaene de har seilt. En av dem er Henrik Terjesen fra Bærum, som nå er på 7. plass.

Far og sønn Rishoff har hentet sine 397 poeng gjennom Raymarine 2Star (175 poeng), Helly Hansen Skagen Race (100 poeng), Pantaenius Bohusracet (70 poeng) og Oslofjorden Rundt (52 poeng).

Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg har satt sammen sin poengpott slik: Raymarine 2Star (175 poeng), Helly Hansen Skagen Race (80 poeng), Færderseilasen (45 poeng) og Oslofjorden Rundt (41,6 poeng).

Nina Rosenlund fra Ran ligger best an til å bli årets kvinnelige shorthanded-seiler. Hun leder med nesten 50 poeng på Eira Naustvik fra Asker.

Se nyeste oppdatering (3.7.2017)