TOPP 10: Brødrene Jon og Emil Moholth er begge inne blant de 10 beste på shorthanded-rankingen før Raymarine 2Star.
TOPP 10: Brødrene Jon og Emil Moholth er begge inne blant de 10 beste på shorthanded-rankingen før Raymarine 2Star.

Mange rankingpoeng venter i Raymarine 2Star

Colin og Edward Campbell leder i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler, men i Raymarine 2Star kan mye endres. Da skal det seiles om mange poeng.

Publisert Sist oppdatert

Raymarine 2Star er sesongens mest poengrike shorthanded-regatta med en verdi-faktor på 1,75. 50 båter stiller til start og en førsteplass i klassen gir solide 175 poeng.

Så langt i sesongen leder Colin og Edward Campbell fra Hurum i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler. De har erobret 202 poeng til nå, og leder med snaue 9,50 poeng på Jon Moholth fra Tønsberg på 3. plass. Broren, Emil Moholth, ligger på 4. plass 32,5 poeng bak.

En god plassering i Raymarine 2Star vil med andre ord endre mye på dette – og den videre rekkefølgen.

Last ned den foreløpige stillingen før Raymarine 2Star.

Små endringer på rankingen

Færderseilasen bød ikke på noen endringer blant de syv første på rankinglisten for shorthanded-seilere. Der leder fortsatt Elling Rishoff fra Asker foran Sigmund Andre Hertzberg (Bærum) og Tim Sandberg (Tønsberg). 

Seier i Færder’n brakte Emil Moholth fra Tønsberg inn på topp 10-listen for første gang på en 8. plass. Dermed er det tre Tønsberg-seilere blant de 10 beste på rankingen – noe som heller ikke har skjedd før. Moholth skjøv Yngve Lønmo fra Hurum ut av listen. Syv av de ti beste på rankingen deltar i Raymarine 2Star.

Alf Magne Andersen fra Nesodden er på sin side ny inne blant de 25 beste. Resultatet i Færderseilasen gjorde at han klatret fra 42. til 24. plass. Klas Ekland fra Frognerkilen er eneste nykommer blant de 50 beste ved denne oppdateringen. Han har avansert fra 64. til 50. plass.

Blant de 100 beste har Morten Rustad fra Fredrikstad foretatt et skikkelig jafs etter resultatet i Færder’n. Det resulterte i et avansement fra 106. til 57. plass. Bundefjorden-duoen Esben Hall Torgersen og Jan-Martin Brodin  hoppet frem fra 141. til 76. plass.

Ut over det resulterte Færder’n til små endringer på rankinglisten.

Eira Naustvik fortsatt best

Beste kvinnelige seiler er fortsatt Eira Naustvik fra Asker. Hun ligger totalt på en 45. plass. Bak Naustvik følger Nina Rosenlund fra Ran (nr. 61), Christine Walder, Bærum (69), Anne Heldal, Røyken (94) og Rikke Viksjø, Bærum (114).

 Se den oppdaterte rankingen før Raymarine 2Star.

Raymarine 2Star starter torsdag 14. juni.