SHORTHANDED: Hankø vil være en sentral plass for shorthandedmiljøet i 2021.
SHORTHANDED: Hankø vil være en sentral plass for shorthandedmiljøet i 2021.

– Vil ha Hankø som shorthandedarena

NSF har godkjent interessegruppen Shorthanded Sailing Norway som offisiell klasseklubb, og klubben har spennende planer.

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig styre

· Leder Simen Løvgren

· Økonomiansvarlig: Marius Ellingsen

· Aktivitetsleder: Jan Helge Furnesvik og Kjetil Tørseth

· Kompetanseansvarlig: Jan Helge Furnesvik og Sigmund Hertzberg

· Informasjonsansvarlig; Eira Naustvik og Kjetil Tørseth

· Andre støttende ressurser: Per Ferskaug og Pål Kragerud.

– Vi blir en klasseklubb for hele landet, og med mer kraft, kan vi få til mer, sier Simen Løvgren som er en foreløpig leder av klasseklubben til SEILmagasinet. Klubben har i dag et interimstyret bestående av åtte personer som har hatt mange møter i høst. Klubben planlegger årsmøte i april hvor det endelige styret blir valgt.

Simen Løvgren var med å starte interessegruppen i shorthandseilingens barndom, og har også vært med å arrangere solo-regattaen OneStar de siste årene.

Havseilas

– Som klasseklubb har vi større muligheter til å tilrettelegge arrangementene etter shorthandesseilernes ønsker. Vi planlegger å arrangere NM fra Hankø første helgen i september, uken før OneStar, slik at seilerne kan legge igjen båten der, og får to store arrangementer. Det vil gjøre det mer interessant for shorthandseilere å komme langveisfra, mener Løvgren.

Fra Hankø vil båtene seile på åpent hav, mer slik shorthandseiling seiles internasjonalt.

I stor vekst

Under NM i år måtte Nesodden Seilforening si nei til seilere som ville delta, og hadde en grense på 100 båter. Shorthandseiling vokser i hele verden, og Wold Sailing vil ha dette inn på OL-programmer i 2024.

– Vi ønsker å hjelpe talentfulle shorthandseilere frem, og ser på klassen som interessant for unge toppseilere som er ferdig med jollesatsning, forteller Simen Løvgren. Han mener at klubben nå vil få et tettere samarbeid med de internasjonale miljøene.

Løvgren håper også på flere treningssamlinger og økt aktivitetsnivå over hele landet.

HANKØ: Simen Løvgren vil samle shorthandedmiløet på Hankø.
HANKØ: Simen Løvgren vil samle shorthandedmiløet på Hankø.