SEMINAR: Asker Seilforening holder seminar om shorthanded-seiling 13. januar. Hvordan håndtere seil med få hender om bord er et av temaene.

Seil og sikkerhet på shorthanded-seminar

Hvordan berge og sette seil alene og hvordan ivareta sikkerheten når du seiler shorthanded – det er temaene når Asker Seilforening arrangerer årets første vinterseminar.

Publisert

Shorthanded-seiling står på timeplanen når Asker Seilforening inviterer til digitalt seminar onsdag 13. mars, og skal man tro det antallet som har klikket av på seilforeningens Facebook-side at de har tenkt å delta, blir det mange som logger seg på plattformen Teams der seminaret vil foregå. 143 har tegnet seg for at de skal – 295 er interesserte.

Det er Asker Seilforenings egne seilere som vil stå for innholdet.

Torgeir Askvig skal fortelle om hvordan seil kan settes og berges på en trygg og sikker måte. For å kunne lykkes med dette, vil han blant annet gi tips om hvilke tilpasninger man kan og bør gjøre om bord når man for eksempel skal sette og berge spinnakeren med færre hender enn hva båten er beregnet for.

SIKKERHET: Simen Løvgren vil gi tips og råd om sikkerhet.

Simen Løvgren skal snakke om sikkerhet, og dette er et tema han kan godt. Simen er en av svært få norske shorthanded-seilere som har internasjonal regattaerfaring i store shorthanded-regattaer, og han er instruktør på Redningsselskapets ISAF-kurs, der han også har tilrettelagt innholdet. Han vil gi gode råd og tips til personlig sikkerhet, trygg seilas – og hva slags sikkerhetsutstyr man bør ha om bord.

Seminaret starter kl 19 onsdag 13. januar og er åpent for alle. Her finner du linken til Teams.