START: Starten er gått for den minste klassen i Rustad Sails TwoStar - sommeren største shorthanded-begivenhet. Regattaen kan følges per tracking.

Starten er gått i Rustad Sails TwoStar

Klokka 08:00 i dag stakk de første båtene ut fra startlinjen mellom Garnholmene utenfor Hankø. Foran dem venter en seilas i lett, skiftende vind og varmt vær. Regattaen kan følges via tracking.

Publisert

26 båter la i vei nøyaktig klokka 08 i morges i lett vind. Fremst i feltet allerede fra start av, lå rankingleder Yngve Lønsmo, som seiler sammen med faren Asbjørn i deres J/92. Værprognosene bærer bud om en regatta som vil by på strategiske utfordringer i kraft av mange vindskift og kanskje også perioder uten vind imellom skiftene.

PÅ VEI TIL START: Ikke noe å si på været når Eira Naustvik er på vei ut til start.

– Værmeldingen lyder på fin lett vind fra øst. Den skal snu til sydvest før vi kommer til Jomfruland. I kveld blir det stille, før vinden fyller fra nordøst igjen. Vindprognosene varierer en del. Eiras værrouting sier at vi er i mål lørdag kl 20.00. Det er 3,8 knop i snitt. Jeg er mer optimistisk, sier SEILmagasinets Axel Nissen-Lie som seiler sammen med Eira Naustvik i hennes Sun Fast 3200.

Regattaen trackes ved hjelp av TracTrac som til enhver tid forteller hvor båtene er og har en «live» resultatliste som viser hvordan lagene ligger an på utregnet handicap.

Tracking liten klasse.

De store båtene starter kl 10:00.