PÅMELDING: Det er på tide å gjøre seg klar til Seilmakeren Doublehanded 2016. Påmeldingen åpner 4. mars.
PÅMELDING: Det er på tide å gjøre seg klar til Seilmakeren Doublehanded 2016. Påmeldingen åpner 4. mars.

Håp om stor deltagelse

Seilmakeren Doublehanded 2016 går sørover og det håper arrangørene skal gi stor deltagelse.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Vestlandet-klassikeren Seilmakeren Doublehanded i flere år er gått nordover til Florø, har arrangørene i Askøy Seilforening valgt å sende seilerne mot syd i år. Pit stop blir denne gangen i Haugesund – hvilket betyr et kortere løp i et snillere farvann enn hva det naturskjønne, men utfordrende farvannet til Florø er.

Det håper man i Askøy Seilforening vil gi økt deltagelse i forhold til i de senere årene. Og for å unngå sjanseseilas inn mot mål i de sterke strømsundene sør for Bergen, er målgang lagt til Lærøyosen.

Les også: Løpet går sørover igjen i 2016

Påmeldingen åpner 4. mars

– Vi åpner påmeldingsdørene 4. mars kl 12. Da håper vi mange melder seg og fyller opp deltagerlisten slik at vi kan få en flott regatta med bred deltagelse igjen, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

Forutsetningene for å få det er god, blant annet fordi NM i shorthanded-seiling i år er lagt til Bergen og Seilmakeren Doublehanded vil kunne gi mange seilere verdifull erfaring og trening.

Tracking i i ny innpakning

Som i alle tidligere år vil Seilmakeren Doublehanded kunne følges på internett ved at alle båtene som deltar har en tracker om bord. Tjenesten leveres av det danske trackingaktøren TracTrac som før årets sesong har tatt flere grep for å bedre tjenesten.

– Hele teknologien er flyttet over på kodespråket html-4, hvilket betyr at trackingen nå også kan sees på iPad. Det var en svakhet før. Kartene er blitt nye og bedre, det er også det grafiske uttrykket og leaderboard-visningen. TracTrac har dessuten en app som gjør at alle kan følge utviklingen i seilasen på mobiltelefonen, sier Hans Petter Jensen, som representerer TracTrac i Norge.

Dette betyr at deltagerne vil ha bedre mulighet til å kunne følge konkurrentenes veivalg og strategier enn tidligere.

Seilmakeren Doublehanded starter fra Askøy 27. mai kl 11:00.