NM shorthaned 2021 Hankø
NM shorthaned 2021 Hankø

Valgets kvaler for shorthandedseilerne

Sommerens program blir fullpakket. Spørsmålet er om man skal seile østover, vestover, eller forbli på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

NM shorthanded har til nå vært arrangert på Østlandet på slutten av sesongen. I 2022 blir norgesmesterskapet arrangert i Stavanger fra 1. juli. Det er mulig å kombinere NM med å seile Shetland Race først. Det starter 22 juni, og det ryktes om en tilbringerregatta fra Østlandet til Bergen før Shetland Race. Disse regattaene kan gi nye opplevelser for shorthandseilere som ønsker nye utfordringer.

– NM er lagt til starten av juli for da kan seilere bruke Stavanger som utgangspunkt for en seilferie på Vestlandet, forteller Simen Løvgren i klasseklubben for shorthandedseilere.

VM frister

I begynnelsen av Juli arrangeres også Gotland Race fra Stockholm. Under ORCs årsmøte ble det i forrige uke bestemt at ORC-VM i doublehanded inngår i mesterskapet. Det vil friste mange av våre beste Shorthandseilere som nå vil velge mellom NM eller VM.

I slutten av juni og begynnelsen av juli er det fullt av tilbud for shorthandseilerne på Østlandet med TwoStar fra Hankø, Kaupanggleden fra Larvik og Bohusracet fra Uddevalla i Sverige.

Shorthandedmiljøet er ikke stort nok til at miljøet blir spredt i tre retninger i sesongens høysesong.

– Det er synd at NM og VM er lagt på samme tidspunkt, men de fleste norske shorthandedseilere vil nok prioritere NM i Stavanger fremfor VM fra Stockholm, tror Løvgren.