FULLT: Det er trangt om plassen i Svendborg før stert.

Syv norske båter i Silverrudder

Verdens største solo-regatta starter i dag. Starten sendes direkte på YouTube.

Publisert Sist oppdatert

Silverrudder viser at interessen for shorthanded-seiling er enorm, og seilsporten er stor. Det deltar 400 båter, og flere er det ikke plass til i havna i Svendborg på Fyn. Regattaen går rundt øya Fyn, og seiles uten målebrev. 

Syv norske

Det er tyske seilere som dominerer deltagerlisten, og det deltar seilere fra store deler av Europa. I år er det seks norske båter med, hvor en av dem har svensk nummer i seilet. 

Christian Huse deltar med en First 24 (Seascape) og seiler i klassen Keelboat Mini, og vil ha første start kl. 10.00.

Både Ole-Petter Laksholm og Frank Sandberg seiler i Keelboat Medium, i Sun fast 3300 og Sun fast 35. I denne klasen stiller også Runar Åsly, en Normann oppført som svensk. Han seiler en LM 30 Striker.  Disse tre båtene starter klokken 11:00.

I den nest største klassen stiller Petter Hegle med sin Farr 395, samt Peter Sahlström i sin J/120.  Disse to båtene starter kl 11:30. 

I den største klassen seiler EM-vinneren i shorthanded i sommer, Karl Otto Book i Landmark 43 «White Shadow).

NORSK: Runar Aasly fra starten i fjor.
«White Shadow» ORC VM, Kiel
NORSK: Karl Otto Book seiler «White Shadow» i den største klassen i Silverrudder.

Sønnavind

Værprognosene for regattaen ser bra ut. Det vil bli en rask start med vind fra syd-sydøst. Denne vinden skal stå utover natta, så det blir kryss hjem. Starten sendes direkte, og seilerne blir tracket hele veien. 

– Det ser ut som vi får litt vind hele racet, 7-12 knop. Minst i starten, som er OK med ca 100 båter på kryss i samme start i et trangt sund, skriver Ole-Petter Laksholm på Facebook. 

Du kan følge starten her

Følg trackingen her