Tre måneder langs norskekysten

På kurs nordover

Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) har startet sommerferien som skal tilbringes langs norskekysten. De er godt i gang.

Publisert Sist oppdatert
SURT: Marianne i hagl.
SURT: Marianne i hagl.

Epost fra Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) i «Simetra».

Den første uka av våre tre måneder langs norskekysten har gått etter planen, men ikke helt etter skissa. Etappene har endret seg noe med hensyn til værmelding, slik det bør være på en seiltur. Fra vi kastet loss fra Åros er vi nå i Tananger, ei godt beskyttet havn sør for Stavanger.

Lange etapper

På seilturen hit har etappene i snitt ligget på 45 nautiske mil. Første natta lå vi for anker i Sandspollen, derfra dro vi til Verdens Ende. Videre gikk turen til Risør, Kristiansand og Mandal. Vi planla framdriften for å runde Lindesnes på et roligst mulig tidspunkt.

Dette gjorde vi med avgang fra Mandal onsdag 8. mai kl. 06.30, i strålende solskinn, jevnt én meter per sekund og ubetydelig sjø. Etappen endte i Kvernavågen, en uthavn i Egersund. Lufttemperaturen har vært jevn mellom seks og syv grader.

God plass i havnene

Været har bydd på deilig sol, regn og piskende hagl. Det har foreløpig ikke vært mye til seilføre, enten lite vind eller vind midt i mot. Motorduren har derfor vært stabilt følge hele turen til nå, enkelte ganger fulgt av litt seilføring.

Vi er ganske alene ute på sjøen, noen få andre seilbåter er på langtur, ellers er det fiskebåter og frakteskip vi ser. Det gjør det uproblematisk å få plass i havn, men det yrende båtlivet og de flotte båtfolka savner vi.

Planen videre er å vente ut regnet i Tananger fredag og sette kurs mot Kvitsøy og Skudeneshavn. Derfra går turen til Mennene og Bergen, skissa legger oss i havn i Ålesund 17. mai hvor vi tenker å ta oss en hviledag fra seiling. 

Les første rapport fra turen her. 

SØRVESTLANDET: Simetra for anker i Kvernavågen ved Egersund.
SØRVESTLANDET: Simetra for anker i Kvernavågen ved Egersund.