Klart for ny soloseilas i august

Simrad fornyer OneStar-avtale
Simrad fornyer OneStar-avtale

Simrad fornyer OneStar-avtale

Navico Norway AS og Fredrikstad Seilforening er blitt enige om å fortsette samarbeidet om Simrad OneStar, og dermed er det duket for nok en utgave av Nord-Europas største soloseilas.

– Vi synes prosjektet er for interessant og lovende til å hoppe av nå, sier Øystein Bredal-Thorsen i Navico Norway AS, «moderselskapet» til elektronikk-merker som Simrad, Brookes & Gatehouse, Lowrance og Eagle.

– Vi på vår side er svært glade for å ha Navico med oss, og vi skal legge oss i selen for å lage et godt arrangement, sier leder av Fredrikstad Seilforening, Lars-Erik Larsen.

Neste års regatta vil starte onsdag 6. august og avsluttes lørdag 9.

– Slik det ser ut nå, vil regattaen bestå av to lange etapper, og vi vil flytte «Race Village» fra Fredrikstad til Hankø Yachtclub. Etappene vil foregå innen trekanten Hollenderboen, Väderöarna og Risør, hvilket innebærer at det til neste år ikke blir noe besøk i Arendal, opplyser Larsen.

Han forteller at de som arrangør har forsøkt å være lydhør overfor tilbakemeldingene de har fått fra seilerne. To momenter har vært gjengangere: Arrangementet må komprimeres med hensyn til antall dager og regattaen må gjøres mer «utfordrende».

– Ved å arrangere to etapper, hver på ca. 24-30 timers seiling med en natts hvile imellom, har vi fått kortet ned arrangementet, og ved å legge alternative baner som gir mer variasjon mellom kryss, slør og lens, samt mer manøvrering, håper vi også å ha gjort regattaen mer utfordrende og spennende, sier Lars-Erik Larsen.

Påmeldingen til Simrad OneStar er planlagt åpnet medio januar 2008.