Sir Robin tilbake til Fremantle med autopilotproblemer
Sir Robin tilbake til Fremantle med autopilotproblemer

Sir Robin tilbake til Fremantle med autopilotproblemer

Igjen har Robin Knox-Johnston problemer med autopiloten. Etter bare få timer fra start på den andre etappen var begge ute av funksjon.

Publisert

Dermed måtte en frustrert Sir Robin snu og sette kursen tilbake til Fremantle der starten på den andre etappen i Velux 5 Ocean regattaen hadde startet bare få timer tidligere. Ved ankomst Fremantle Sailing Club, uttalte han - Ca. kvart på tre i dag morges da begge autopilotene sviktet for fjerde eller femte gang, tenkte jeg at dette er sinnsykt. Det er ikke mulig å fortsette på denne måten. Han fikk trøst hos «bakkemannskapene» i Fremantle som kunne fortelle at problemet var enkelt å fikse, kun en enkel ledning trenger å skiftes. - Dette er irriterende, sier Sir Robin - etter at alle har jobbet så intents for å reparere båten ellers under oppholdet i Australia. Han må nå vente i 48 timerf før han kan starte etappen på nytt.

Leder gjør som ventet Bernard Stamm som har opparbeidet et forsprang på 30 nm på japaneren Kojiro Shiraishi med Graham Dalton en nautisk mil bak i sin 50 foter. Den spanske skipperen Unai Basurko ligger sist i feltet 76 nm bak teten etter å ha valgt en kurs lenger vest enn konkurrentene.

Den andre etappen går fra Fremantle til Norfolk Virginia. MIke Golding og Alex Thomson har begge brutt regatten på den første etappen, Thomson måtte forlate båten sin syd for Sydafrika, og Golding brakk masten kort tid etter å ha plukket opp konkurrenten Alex Thomson.

Powered by Labrador CMS