«Sira» best av de norske i Sveits

De norske 8 meterne biter godt fra seg i VM, men i lett vær på Genfersjøen er det vanskelig å stoppe sveitserne.

Publisert Sist oppdatert

VM Rapport fra Lars Ingeberg, («Wanda»)

Etter en trøblete start i lite til ingen vind de første dagene  ser det nå ut til at de norske båtene i 8MR VM  i Geneve har fått opp farten.
I første  seilas i går vant «Sira» med kongen til rors med «Wanda» på fjerde etter først å ha ledet suverent for så sitte fast i et vindhull hvor 11 båter seilte forbi dem
Siste seilas torsdag så lenge ut til å bl storeslem for de tre norske båtene med til slutt vant «Wanda» med Magne Brekke, med «Carron» og Morten Tenvig på tredje og «Sira» på fjerde plass i Sira Cup. «Sira» har fortsatt mulighet til å vinne Sira klassen som ledes av «Wyvern» fra  mens om vinden kommer over 7 knop så kan det se ut som at «Wanda» også har en sjanse til å krabbe opp til en pallplass.


Generelt har mesterskapet blitt preget av veldig lite vind med store variasjoner i styrke og retning på banen rett utenfor Geneve.
Det er kun «Sira» som har hengt med i den liette  vinden mens de lokale båtene som er optimalisert for lite vind helt klart har hatt fartsoverskudd i forhold til de norske båtene.


- Det er vel ingen av de norske som er vant til slike forhold sier Lars ingeberg på «Wanda» men vi har gjort hva vi kan for å rigge om båtene for den lille vinden og seiler nå uten akterstag samtat vi har byttet ut løpende rigg og skjøter til «hyssing» i forhold til det vi vanligvis seiler med. Vår seilgarderobe er også dimensjonert for mer vind mens de lokale seilerne helt klart har forberedt seg  godt til den minimale vinden.

Sluttresultater