«SEILmagasinet og Sirius Yacht Service vandrepokal»

Grønt modus – rekordforsøk i morgen?

Grønt modus – rekordforsøk i morgen?

Utvikler været seg som det skal, kan det bli rekordforsøk mellom Skagen og Færder i morgen.

Publisert Sist oppdatert

WOLFPACK-mannskapet er satt i grønt beredsskapsmodus der båten nå ligger i Skagen havn. Det vil si at alle er på plass og båten er klar for avreise fra Skagen for å sette ny rekord mellom Skagen og Færder. Nå sitter værruterne med sine værmeldinger og analyser – klare til å trykke på «knappen».Etter det SEILmagasinet erfarer peker tidlig tirsdag morgen (18. oktober) seg ut til å bli starttidspunkt. Da skal Skagerrak fylles med kuling fra sør, og det er vår foreløpige beskjed at starten kan finne sted tirsdag morgen.

Les også: Sikter inn mot rekordseilasNED MOT 4 TIMER. Simen Løvgren – snart på vei til Frankrike for å starte i Transat Jacques Vabre – har kjørt en værruting med den nåværende værmeldingen og sett hva de ville kunne ha klart med Class 40en SOLO og dens polardiagram. Analysen, som er utført med programmet Expedition, konkluderer med at SOLO med start kl 0900 onsdag morgen, teoretisk ville kunne ha seilt distansen Skagen–Færder på 4 timer og 7 minutter.

Teoretisk set skal WOLFPACK, som er en Transpac 52 (ex-FRAM XVI), være enda et strå raskere.Med andre ord; klarer WOLFPACK å forflytte enskrog-rekorden mellom Skagen og Færder ned mot fire timer? Eller kanskje under? Rekorden per i dag er på 5:52:00 satt i 2008 av nettopp SOLO, mens trimaranen ACADEMY seilte på 3:32:20 i 2005 og innehar flerskrogrekorden.

Se også: Værmelding for Skagen.SEILmagasinet vil holde deg oppdatert om rekordforsøket til WOLFPACK.

ANALYSE: 4 timer og 7 minutter skulle SOLO ha klart under forholdene som kan komme tirsdag eller onsdag i Skagerrak.