Ender Pearl først i mål
Ender Pearl først i mål

Kun 24 båter fullførte

God plass i Skagen etter årets seilas.

Publisert Sist oppdatert

Den kraftige vinden og grove sjøen satte en stopper for de fleste i årets Skagen Race. Om det var hensynet til egen komfort eller til båt og utstyr som gjorde det største utslaget skal være usagt, men det er i hvert fall et faktum av av ca 240 båter som stilte til start, fullførte cirka ti prosent. Det var forståelig ut fra de rådende forhold, men synd for vertskap og arrangører i Skagen.

For dem som seilte, ble det en frisk og ukomfortabel, men ikke kjedelig seilas. Først i mål i klassen for TurGlede ble den 43 fot store Bavaria «Nora» med Paul Ivar Myrstad fra Moss. De startet i Åsgårdstrand allerede kl 0900 onsdag og hadde frisk vind, men ingen problemer underveis. 17 timer etter start krysset de mållinjen ved Skagen.

Mannskapet på «Nora»
Mannskapet på «Nora»

Av båtene i NOR Rating klassen med start i Åsgårdstrand var «Enderpearl», Kennet Bjørklunds 76 foter fra Holmestrand først i mål og raskest av samtlige på korrigert tid. Blant mannskapet her ombord var Christen With som strateg og taktiker, Silje Btathagen With som navigatør og hele «Karma Police» laget.

«Proxflyer» mot mål
«Proxflyer» mot mål

 

På 2. plass på korrigert tid kom ClubSwan 50 «Proxflyer» med Jan Muren som skipper, ca 56 minutter bak.

Vinner av Shorthanded klassen ble «Begge Dehler» Truls Olsen og Bjørn Frode Nilsen fra Fredrikstad, mens «Frostboxen», Jakob Frost ble best av båtene som startet i Aalborg.

Fullstendige resultater kl 0200 lørdag 31 mai her: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=3181&resultat=1