Skagen race 2019

KULING: Det blir en tøff start på Skagen Race onsdag kveld, og det blir ikke bedre at det vil starte å regne torsdag morgen.

Tøft for Skagen-seilerne

Værmeldingen er ingen hyggelig lesing for de 270 båtene som skal seile Skagen Race.

Publisert Sist oppdatert
HOLLENDEBÅEN: Det er meldt stiv kuling natt til torsdag fra sydvest.

– Jeg hadde gledet meg til en rolig natt med spinnaker og stjernehimmel, men nå angrer jeg på at jeg ikke har skaffet meg en sprayhood, sier Eira Naustvik, hun er påmeldt som eneste dame i singlehandedklassen. Eira seiler en Jeanneau Sun Fast 3200, som hun beskriver som våt.

Raskt og vått

Årets Skagen Race vil bli preget av vind fra sydvest. Prognosene for starten på onsdag kveld ser ut til å være ganske klar.  Den sier stiv kuling på Hollenderbåen onsdag kveld. Det betyr styrbord halser, med et lite stikk i skjøtet. Slik seiling krever mye jobb på ror og storseil, høy fart, og mye sprut over dekk. 

–      Jeg kan ikke si jeg gleder meg, må nok innom å handle noe bedre seilklær for start, sier Naustvik. 

Første start går kl 19.00 onsdag 30.

Blir verre

Hva som skjer etter Brofjorden, når båtene legger om kursen mot Skagen er mer usikkert. De fleste vil være i dette området ved soloppgang.

Yr medler liten kuling fra sør på Väderöarna torsdag morgen. Det blir kraftig regn. Vinden dreier på ettermiddagen mot vest. Da klarner det opp, og blir sol.

Utfordringen er kursvalget mot Skagen. Korteste vei blir å slå over på babord halser, og så tilbake på styrbord, når vinden dreier fra syd til vest, men det gjelder også ha strømmen inn på le baug, som vil gi løft. Strømmen renner kraftig nordover i området.

Tips oss

SEILmagasinet følger Skagen Race. Send oss gjerne bilder og opplevelser på tips@seilmagasinet.no.

VÂDERÔARNA: Vinden dreier midt i mot før kursen settes mot Skagen.
ALENE: Eira Naustvik seiler solo til Skagen, og kan vente seg en tøff seilas.